základní část, 18. kolo
19.01.2024 20:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Hráči Excelsioru (© AFP)

Excelsior zaskočil Heerenveen a poskočil do horní poloviny Eredivisie

Excelsioru se v posledních týdnech příliš nedařilo a například vypadl i z osmifinále národního poháru s druholigovým Groningenem (0:2), nicméně teď předvedl velmi dobrý výkon proti ambicióznímu Heerenveenu a hlavně díky dvěma trefám v úvodních pětadvaceti minutách zvítězil hladce po výsledku 3:0. Tabulku se tak rázem vyhoupl na desáté místo s dvaceti body o skóre právě před svého pátečního rivala.

SC naopak prohloubilo svou krizi, neboť z posledních čtyř případů utrpělo už svou třetí porážku a kleslo na desátou pozici, v této páteční předehrávce 18. kola zaostávalo ve všech důležitých aspektech a za celých devadesát minut vyprodukovalo jen jednu přímou střelu mezi tři tyče. Svěřenci trenéra Marinuse Dijkhuizena se po úvodní opatrné čtvrthodině z ničeho nic dostali do vedení zásluhou Couhaiba Drioueche.

Stále teprve jednadvacetiletý marocký záložník si seběhl do brankového území na vynikající přihrávku pozdějšího střelce Troye Parrotta a zblízka pokořil přesouvajícího se brankáře Nopperta. Neuběhlo ani dalších šest minut a SBV navýšilo svůj náskok právě zásluhou Parrotta. Jednadvacetiletý irský útočník totiž vystihl zpětnou přihrávku Wålemarka a sám před hostujícím strážcem nezaváhal, své krátké sólo totiž zakončil přízemní střelou do protějšího spodního růžku.

Domácí výběr mohl dokonce přidat třetí zásah po necelé půlhodině hry, jenže Naujoks nejprve hlavičkoval do břevna a při dorážce napálil pravou tyč. V 57. minutě se za Noppertem chvěla branková konstrukce již potřetí, tentokráte orazítkoval horní tyč nesmírně aktivní Parrott. O šest minut později však přeci jen pečetil výhru rotterdamského klubu řecký forvard Lazaros Lamprou, jenž se po rohovém kopu a neúspěšném zásahu Nopperta nejlépe zorientoval před brankou a balón uklidil po zemi k pravé tyči.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele