základní část, 23. kolo
25.02.2024 12:15 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

GelreDome (© AFP)

Vitesse otočilo vývoj s Excelsiorem a v lize slaví výhru po dvou a půl měsících

Celek z Arnhemu se v tomto ročníku výrazně trápí a ještě před tímto důležitým zápasem v Rotterdamu to vypadalo, že záchrana mezi elitou bude nesmírně složitým úkolem, nicméně teď po inkasované brance na začátku druhého poločasu zmobilizovalo své síly a nakonec díky trefám Paxtena Aaronsona s Nicolasem Isimatem-Mirinem vydřelo nejtěsnější vítězství 2:1 a v Eredivisii tak slaví tříbodový zisk poprvé od začátku prosince uplynulého roku.

Vitesse v tuto chvíli opustilo poslední místo tabulky a je předposlední sedmnácté se šestnácti body, před Volendamem je o body tři a na šestnáctou barážovou příčku Waalwijku ztrácí body dva. Naopak Excelsior prohrál v lize počtvrté za sebou a je stále až patnáctý s jednadvaceti body. První poločas nebyl z diváckého pohledu nikterak atraktivní a žádná gólová možnost se za celých pětačtyřicet minut neurodila.

Avšak ihned po změně stran přišel obrat, jelikož domácí výběr z ničeho nic vedl již po čtyřiadvaceti sekundách druhého dějství. Na levém křídle odvedl skvělou práci Zagré a skákavou přihrávkou oslovil ve středu pokutového území nabíhajícího Lance Duijvestijna, jenž z první usměrnil balón přesně do protějšího spodního růžku. Svěřenci trenéra Edwarda Sturinga to ale rozhodně nezabalili a za dalších sedm minut bleskově vyrovnali.

Prosadit se dokázal jednadvacetiletý americký záložník Aaronson, když po tečované ráně Arcuse z dvaceti metrů stál ve správnou chvíli na správném místě a sražený míč zblízka usměrnil kolem bezmocného gólmana Van Gassela. Poté se zdálo, že se nerozhodný stav měnit nebude, ovšem v 86. minutě nečekaně rozhodl Isimat-Mirin. Zkušený dvaatřicetiletý obránce si po rohovém kopu Hadjiho-Moussy udělal dostatek místa k hlavičce a z pěti metrů s pomocí vzdálenější konstrukce pohotově rozvlnil síť.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele