základní část, 3. kolo
26.08.2023 21:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Ivor Pandur (© AFP)

Chytrá trefa Belkheira zařídila Fortuně remízu na půdě Excelsioru

Ve zřejmě spravedlivou remízu vyústilo měření sil mezi Excelsiorem a Fortunou. Domácí se ujali hned dvakrát vedení, jejich konkurent ovšem uměl dvakrát odpovědět. Oba celky vlastně mohly být s konečným výsledkem spokojeny, protože protáhly svou sérii bez porážky v nové sezóně také na třetí kolo Eredivisie. Shodně mají aktuálně na svém kontě slušných pět bodů.

První poločas nebyl obecně tak zajímavý jako ten druhý. Do první větší šance se propracovali v 17. minutě hosté, a to prostřednictvím Noslina, který se snažil z těžkého úhlu střelu zatlačit na zadní tyčku, avšak na poslední chvíli balón vytěsnil do zámezí brankář van Gassel. Úvodní branka utkání na řadu přišla až po půlhodině hry a postaral se o ni Excelsior. Bránící Ivo Pinto ve snaze odvrátit balón mimo pokutové území vlastně pouze pobídl protivníka Agrafiotisa, který levačkou z první zacílil přesně do spodního rohu brány. Gólman Pandur si stačil sáhnout, avšak inkasování nezabránil.

Celek ze Sittardu vyrovnal až v 68. minutě. Už v 54. minutě mohl gólově udeřit Iňigo Córdoba, leč z vyložené pozice zamířil pouze vedle brány. Jeho spoluhráč Deroy Duarte už však následně přece rozradostnil početnou grupu fanoušků Fortunezen za van Gasselovou bránou. Pumelice z voleje totiž skončila poté, co pouze k reprezentantovi z Kapverd odvracel merunu obránce Horemans, parádně u tyčky.

Jenže nerozhodný stav ve finále nevydržel nikterak dlouho, konkrétně jen do 73. minuty. Sanches Fernandes zprava svým centrem oslovil na zadní tyčce Omorowu, ten přiťukl míč před prázdnou branku a Uddenäs pohotově skóroval. O pět minut později každopádně Fortuna znovu rozvlnila síť, přičemž pak jako by se už oba celky postupně spokojovaly s remízou, takže na další změnu skóre již nedošlo. Velkou hrubici vyrobil při kapitulaci van Gassel, který stál poněkud nepochopitelně mimo svůj prostor brány. Toho si všiml Belkheir, jenž práskl do balónu ze střední vzdálenosti a nachytal svého soupeře na švestkách.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele