základní část, 23. kolo
24.02.2024 21:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Nijmegenu (© NEC Nijmegen)

Nijmegen díky dvěma gólům krátce po půl hodině hry přehrál konkurenční Spartu

Sparta v sobotním utkání 23. kola nejvyšší nizozemské soutěže nedokázala navázat na heroickou otočku v městském derby s Excelsiorem (4:2) a tentokráte na půdě nevyzpytatelného Nijmegenu neskórovala, soupeř naopak díky dvěma trefám v prvním poločase potvrdil bodový zisk v Amsterdamu s Ajaxem (2:2) a s třiatřiceti body se prozatím vrátil na sedmé místo tabulky jen o bod za osmé Go Ahead.

Rotterdamský klub se dlouhodobě potýká s nevyrovnaností výkonů, teď ho v Nijmegenu zklamala koncovka a v Eredivisii mu patří devátá příčka s devětadvaceti body. Úvodních pětadvacet minut tohoto střetnutí spíše probíhalo v opatrnějším duchu a míč se nejčastěji nacházel v blízkosti středové čáry, ihned na to však mohl z ničeho nic udeřit hostující kanonýr Lauritsen.

Ten po krásném centru z křídla nejvýše vyskočil do vzduchu a svou razantní hlavičkou mířil do levého spodního růžku, avšak s famózním zákrokem přispěchal brankář Cillessen a balón na poslední chvíli vyškrábl do zámezí. NEC se dočkalo kýženého vedení ve 32. minutě, když Dirk Proper převzal přihrávku od Hoedemakerse a pak z otočky vypálil z dobrých dvaceti metrů, jeho skvostný projektil zapadl přesně do levé šibenice kolem bezmocného gólmana Olije.

Neuběhly ani další čtyři minuty a svěřenci trenéra Rogiera Meijera přidali druhou pojistku, neboť Calvin Verdonk se postavil k přímému volnému kopu taktéž z nějakých dvacet metrů a levačkou zavěsil pod břevno kolem marně se natahujícího strážce hostí. Sparta se chtěla vrátit do hry o bodový zisk ještě do přestávky, ale nepříjemný pokus Saita zneškodnil pozorný gólman Cillessen.

NEC si po změně stran hlídalo dvougólové vedení a diváci se mnoho vyložených možností nedočkali. Teprve v samém závěru zahrozili hostující Saito a domácí žolík Olden Larsen, nicméně oba dva pouze orazítkovali brankovou konstrukci, a výsledek se proto nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele