základní část, 7. kolo
01.10.2023 12:15 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Nijmegenu (© NEC Nijmegen)

Vitesse zabralo s Nijmegenem, v samém závěru rozhodli o jeho vítězství Oroz s Manhoefem

Vitesse rozhodně nezažívá povedený vstup do ročníku, nicméně po vyrovnaném průběhu zvládlo závěr utkání v Nijmegenu a nakonec se raduje z výhry 3:1. K pěti porážkám tak nyní přidalo na konto teprve druhé vítězství a tabulkou Eredivisie se rázem vyhouplo na dvanácté místo se šesti body. NEC naopak nedokázalo navázat na nedávnou vysokou výhru s Utrechtem (3:0) a se sedmi získanými body prozatím zůstává na desáté příčce.

SBV mělo naprosto fantastický vstup do nedělního střetnutí a již po necelých šesti odehraných minutách vedlo, když se po povedeném pasu Kozłowskiho vyhoupl nejvýše do vzduchu Marco van Ginkel a přesně umístěnou hlavičkou poslal balón k pravé tyči za záda naprosto bezmocného brankáře Roefse. Domácí od tohoto momentu přidali a za další dvě minuty měli blízko k vyrovnání, jenže pozdější střelec Magnus Mattsson pálil příliš vysoko.

Čtyřiadvacetiletý dánský záložník přece jen vyrovnal ve 26. minutě. Tentokrát po vynikajícím pasu Róbera stanul před poloprázdnou brankou a s pomocí levé tyče snadno rozvlnil síť. Hosté si chtěli vzít zpět svůj ztracený náskok těsně před poločasovou přestávkou, avšak trefa Hamuliče nakonec neplatila kvůli těsnému ofsajdu. Ve druhém poločase vše směřovalo k zaslouženému nerozhodnému výsledku, ale to se změnilo úderem 89. minuty.

V tento moment totiž vsítil rozhodující gól dvaadvacetiletý chorvatský obránce Dominik Oroz, jenž se po přímém volném kopu Pinta ocitl ve středu šestnáctky protivníka a prudkou hlavičkou nekompromisně zavěsil k levé konstrukci. Po této brance musel rozhodčí Van der Eijk přerušit duel na několik minut kvůli vhozenému kelímku na hrací plochu, Vitesse přidalo třetí uklidňující zásah ve čtvrté minutě nastavení díky parádní individuální akci záložníka Milliona Manhoefa.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele