play off o Evropskou ligu - semifinále
23.05.2024 18:45 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Go Ahead Eagles (© AFP)

Go Ahead otočilo vývoj v Nijmegenu a překvapivě postoupilo do finále play-off o KL

Nijmegen předváděl v tomto ročníku konstantní výkonnost, poslední dobou se dostal do solidní formy a v tomto čtvrtečním utkání proti trápícímu se Go Ahead plnil úlohu jasného favorita na postup do finálové fáze o evropské poháry. Ty mu v základní části unikly jen těsně a teď je jasné, že po nečekané porážce 1:2 se v nich v příští sezóně nepředstaví. Vyzyvatel z Deventeru naopak díky skvělému závěru bude bojovat o poslední vstupenku do evropských pohárů v neděli s Utrechtem.

Hosté skončili devátí a hlavně z minulých sedmi případů porazili jen předposlední Volendam (2:1). V tomto klání se však po úvodní opatrné dvacetiminutovce dostali do tempa a v prvním poločase měli blíže ke skórování než soupeř. Nejprve se mohli dostat do vedení po razantní střele Tengstedta, ale tu bravurně zneškodnil připravený brankář Cillessen. O pár minut později si domácí strážce poradil i s nebezpečným projektilem Breuma a pak ve 38. minutě orazítkoval pravou tyč aktivní Tengstedt.

Svěřenci trenéra Rogiera Meijera skvěle prorazili po dvanácti odehraných minutách druhého dějství, jelikož japonský špílmachr Kodai Sano využil parádního pasu Róbera z křídla a přesnou hlavičkou nasměroval míč k pravé tyči. Hosté se však v žádném případě nevzdali, postupem času zvyšovali své tempo a kýženého vyrovnání se dočkali zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem zásluhou Finna Stokkerse.

Osmadvacetiletý útočník si totiž po finální pobídce do pokutového území soupeře udělal prostor k zakončení a svou dorážkou nekompromisně rozvlnil síť. O osudu tohoto střetnutí nakonec rozhodl v 86. minutě belgický záložník Philippe Rommens, jenž se postavil k přímému volnému kopu ze střední distance a ukázkově zavěsil přímo do levé šibenice.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele