základní část, 13. kolo
26.11.2023 14:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Nijmegenu (© AFP)

Alkmaar po reprezentační pauze zabral a Volendam přehrál snadno o tři góly

Go Ahead tentokráte nedokázalo naplnit papírové předpoklady na půdě konkurenčního Nijmegenu, a i když se v samém závěru dostalo do vedení, tak po krátkém přerušení bleskově inkasovalo vyrovnávací trefu a bere tedy bod za nerozhodný výsledek 1:1. Celek z Deventeru se udržel na pátém místě tabulky s dvaadvaceti body o čtyři body před šestou Spartou, NEC remizovalo v Eredivisii popáté za sebou a je čtrnácté s dvanácti body.

Tento nedělní zápas se nenesl v ofenzivním duchu a spíše byla k vidění vyrovnaná bitva, ve které převládala taktická stránka. V úvodním poločase byli aktivnější domácí, kteří vyprodukovali čtyři střely mezi tři tyče, ale se všemi si celkem snadno poradil brankář De Lange. Svěřenci trenéra Reného Hakeho naopak byli v ofenzívě naprosto bezzubí a gólmana Cillessena neohrozili za celých pětačtyřicet minut ani jednou.

K velké změně nedocházelo ani po změně stran, zajímavé věci se začaly dít až v závěrečné desetiminutovce. Z kýžené branky se nejprve radoval výběr vedený koučem Rogierem Meijerem, jenže úspěšná teč Kokiho Ogawy neplatila kvůli viditelnému ofsajdu. Hosté se z ničeho nic prosadili v 88. minutě - gólový účet otevřel střídající Sylla Sow, který si naběhl před hranici brankového území na přihrávku jiného nově příchozího hráče Baetena a v pádu se trefil k bližší konstrukci.

Vzápětí bylo utkání na několik minut přerušeno kvůli řádění příznivců domácího klubu a NEC to kupodivu přineslo kýžené vyrovnání. Nijmegen totiž po bleskové akci zahrával rohový kop a po jeho exekuci v podání Hoedemakerse prudce hlavičkoval dánský obránce Mathias Ross, jenž usměrnil balón přímo k levé tyči.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele