základní část, 11. kolo
05.11.2023 14:30 CET
3 : 3
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Nijmegenu (© NEC Nijmegen)

Oslabený Nijmegen se po strhujícím závěru rozešel smírně s Volendamem

Nijmegen minulý týden nedohrál zápas v Alkmaaru, který byl za stavu 2:1 v jeho prospěch předčasně ukončen kvůli kolapsu zkušeného útočníka Base Dosta, nyní sehrál nesmírně divoký duel s podceňovaným Volendamem a po velmi dramatické zápletce s ním remizoval po divokém výsledku 3:3. NEC se v tabulce nachází na dvanáctém místě s deseti body, hosté mají na kontě o dva body méně a jsou šestnáctí.

Domácí favorit přišel zhruba deset minut před přestávkou za stavu 1:1 o vyloučeného Elayise Tavşana a pak prohrával 1:2, nicméně v nastaveném čase padly hned tři góly a NEC vsítilo dva z nich, konečnou remízu 3:3 zařídil v osmé minutě nastavení svým druhým zásahem v utkání Koki Ogawa. Japonský šikula totiž otevřel gólový účet tohoto střetnutí již po necelých šesti minutách hry, kdy si po špatném výkopu brankáře Backhause seběhl mezi dva protihráče na finální pobídku od Tavsana a svůj přízemní pokus usměrnil k levé tyči.

Stejný hráč podruhé rozvlnil síť krátce po dvaceti odehraných minutách, jenže tato jeho trefa neplatila vinou těsného ofsajdu. Hosté se však nehodlali vzdát a překvapivého vyrovnání se dočkali ve 34. minutě - kanonýr Robert Mühren sice napoprvé neuspěl s hlavičkou, ale napodruhé razantní "rybičkou" s přehledem rozvlnil síť. Neuběhly ani další čtyři minuty a se svěřenci trenéra Rogiera Meijera to nevypadalo vůbec dobře.

Dvaadvacetiletý útočník Tavsan uviděl první žlutou kartu v 8. minutě a pak v inkriminovaný moment hodně nevybíravě přišlápl kotník Coxe, rozhodčí Kamphuis ho tak po druhé žluté kartě vyloučil. Volendam dlouho nemohl využít přesilovku, avšak zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem přeci jen otočil vývoj. Prosadit se dokázal devatenáctiletý mladíček Milan de Haan, jenž pokořil plachtícího gólmana Cillessena dělovkou z deseti metrů s pomocí levé konstrukce.

Nijmegen to ale nezabalil a v poslední minutě základní hrací doby se dočkal pokutového kopu za evidentní podražení Backhause na střídajícího Hansena. Nabídnutou možností nepohrdl dánský špílmachr Magnus Mattsson a balón s přehledem uklidil k levé tyči do protipohybu hostujícího strážce. Volendam si vzal zpět ztracený náskok v šesté nastavené minutě díky fantasticky zahranému přímému volnému kopu Calvina Twigta, jenže Kogawa o dvě minuty později přisoudil NEC bod přesnou hlavičkou po rohovém kopu Schöneho.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele