základní část, 9. kolo
22.10.2023 16:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Mats Deijl (© AFP)

V Deventeru gól nepadl, Go Ahead se tak rozešlo smírně se Spartou

Nedělní dohrávka 9. kola Eredivisie předpovídala velmi vyrovnaný průběh a tyto prognózy se nakonec vyplnily. Oba soupeři jsou považováni za možné adepty na pohárové příčky, nicméně teď ve vzájemném utkání toho příliš nepředvedli a v ofenzivní fázi se spíše trápili. Go Ahead po druhém nerozhodném výsledku v sezóně poskočilo na páté místo tabulky se čtrnácti body, rotterdamský vyzyvatel má na kontě o dva body méně a je sedmý.

Svěřenci trenéra Jeroena Rijsdijka vstoupili do tohoto střetnutí o něco lépe a první větší možnost si vytvořili po necelé čtvrthodiny hry, avšak prudkou hlavičku Lauritsena ze středu pokutového území skvěle zneškodnil pozorný gólman De Lange. Neuběhlo ani další pět minut a Spartu hodlal poslat do vedení Kitolano, ale jeho bombu ze střední distance opět brilantně zneškodnil připravený strážce Go Ahead.

Největší šance úvodního dějství se zrodila ve 32. minutě, když z hranice pokutového území napřáhl agilní Lauritsen, nicméně jeho kroucený pokus jen orazítkoval levou konstrukci. Po změně stran se obrázek hry přeci jen změnil a výběr vedený koučem Reném Hakem zvýšil aktivitu.

V domácím dresu se postupně chtěli prosadit Edvardsen, Adekanye a Willumsson, ale ani jeden z nich nedokázal vyzrát na vynikajícího brankáře Olije. Přesně v polovině druhé části mohl skórovat Linthorst, jenomže ten z větší vzdálenosti pálil příliš vysoko. A když minutu před vypršením základní hrací doby minul Willumsson levou tyč o několik decimetrů, tak se výsledek neměnil.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele