základní část, 11. kolo
04.11.2023 21:00 CET
5 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Go Ahead Eagles (© AFP)

Go Ahead po delší době úřadoval a nevyzpytatelné Vitesse deklasoval 5:1

Celek z Deventeru je v letošním ročníku považován za černého koně Eredivisie, a i když v posledních dvou ligových duelech nevyhrál po nerozhodném bezbrankovém výsledku, tak teď navázal na úterní výhru v národním poháru proti vyzyvateli z Arnhemu, kterému i díky dvěma brankám Willuma Willumssona uštědřil debakl 5:1. V Eredivisii tedy neprohrál čtyřikrát po sobě a tabulkou se vyhoupl na páté místo s osmnácti body.

Naopak výběr vedený trenérem Phillipem Cocum nevyhrál v nizozemské nejvyšší soutěži počtvrté v řadě a s pouhými osmi body klesl na úplně poslední místo tabulky o skóre za předposlední Utrecht. Přitom první poločas tohoto sobotního utkání rozhodně nenasvědčoval tomu, že by došlo k nějaké přestřelce. Domácí si úvodní větší možnost vytvořili ve 23. minutě, kdy síť rozvlnil pozdější střelec Oliver Edvardsen, nicméně tento jeho zásah neplatil kvůli ofsajdu.

Svěřenci trenéra Reného Hakeho se dostali do důležitého vedení ve druhé nastavené minutě první půle. Gólový účet otevřel již zmiňovaný hrdina Willumsson, neboť ten na značně podmáčeném terénu využil bleskového autového vhazování Kuiperse a z hodně ostrého úhlu nekompromisně zavěsil pod břevno. Domácí si po změně stran hlídali těsný náskok a o svém úspěchu definitivně rozhodli dvěma trefami v rozmezí 60. - 61. minuty.

Přesně po odehrané hodině navýšil jejich vedení agilní Oliver Edvardsen - ten totiž potrestal obrovskou hrubku gólmana Rooma, jenž se snažil rozehrát do strany, ale trefil právě jen nohu důrazného norského útočníka, a balón k jeho obrovskému zklamání zapadl doprostřed prázdné branky. Neuběhlo ani dalších šedesát sekund a skórovat dokázal jeho jmenovec Victor Edvardsen, jelikož po pokusu z levé strany a zákroku Rooma dorazil míč do sítě netradičně svým kolenem - 3:0.

SBV přeci jen vykřesalo naději na bodový zisk necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem. Snížit dokázal zkušený Marco van Ginkel, když se opřel do odraženého balónu z dvanácti metrů, a jeho pohotový přízemní pokus zapadl k pravé tyči. Snaha celku z Arnhemu však byla definitivně zastavena za další tři minuty, protože podruhé v tomto střetnutí skóroval Willumsson.

Pětadvacetiletý islandský záložník využil skvělé práce Sowa na levém křídle a zpětné pobídce Breuma, z první z osmi metrů pak zamířil do bližšího spodního růžku. O šest minut později nakonec uzavřel gólový účet obránce Joris Kramer přesnou přízemní střelou k levé konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele