základní část, 19. kolo
28.01.2024 14:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

De Adelaarshorst (© AFP)

Go Ahead dvakrát smazalo jednobrankové manko a s Nijmegenem tak remizovalo 2:2

Nijmegen potvrdil skvělou aktuální formu a teď v nedělním utkání 19. kola nebyl daleko od toho, aby vyloupil Deventer, ovšem houževnatý domácí celek dokázal odpovědět na oba jeho vstřelené góly a zápas proto skončil nerozhodně po výsledku 2:2. NEC neprohrálo v nejvyšší nizozemské soutěži pošesté za sebou a se ziskem šestadvaceti bodů je sedmé, Go Ahead má na kontě o bod více a patří mu šestá pozice.

První poločas dlouho nepřinášel žádnou atraktivní podívanou, až do nastaveného času stojí za zmínku jen střela Sana po necelé čtvrthodině hry, kterou ale s přehledem zneškodnil pozorný brankář De Lange. Výběr vedený trenérem Reném Hakem z ničeho nic udeřil po vypršení základní hrací doby, jenže zásah Victora Edvardsena neplatil kvůli těsnému ofsajdovému postavení.

Po následné akci se do nečekaného vedení naopak dostalo NEC. Llansana totiž naprosto neobratně přišlápl nohu otáčejícího se Sana a rozhodčí Oostrom neváhal s nařízením penalty ani vteřinu. K té se postavil dánský exekutor Magnus Mattsson a bez potíží ji proměnil střelou do protipohybu De Langeho. Go Ahead po změně stran tlačilo, ovšem žádnou gólovou možnost si ne a ne vypracovat.

Nicméně kýženého vyrovnání se přeci jen dočkalo zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, kdy se Bas Kuipers po parádním pasu Adekanyeho z pravého křídla odpoutal od svého bránícího protihráče a hlavou z hranice bankového území zavěsil přímo k bližší konstrukci. Nijmegen si však vzal zpět ztracené vedení za dalších devět minut, neboť rychlonohý Tjarron Chery se rozeběhl z půlícího kruhu a své dlouhé sólo zakončil krásným přízemním obstřelem doprostřed branky.

Klub z Deventeru to ale jako obvykle v této sezóně rozhodně nezabalil, po nedovoleném přistrčení Propera na střídajícího Breuma totiž proměnil pokutový kop švédský forvard Edvardsen ranou do levého dolního růžku.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele