základní část, 6. kolo
22.09.2023 20:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Go Ahead Eagles (© AFP)

Go Ahead zvládlo další ligový zápas, doposud neporaženou Fortunu přehrálo hladce 3:0

Celek z Deventeru potvrdil i v páteční předehrávce 6. kola, že je právem považován za černého koně celé soutěže, neboť v domácím prostředí přivítal ambiciózní Fortunu a nakonec ji díky skvělému závěru porazil vysoko o tři góly. V dosavadních pěti odehraných duelech tak zaznamenal již své třetí vítězství a s deseti body se posunul na pátou pozici, naopak vyzyvatel ze Sittardu vůbec poprvé prohrál a klesl na šesté místo s devíti body.

Výběr vedený trenérem Reném Hakem sice naposledy zaváhal na půdě nováčka ze Zwolle (1:1), avšak nyní předvedl mnohem suverénnější výkon, a i přes opatrnější první poločas dokráčel k zaslouženému vítězství. V úvodním dějství se příliš mnoho nadějných možností neurodilo a Go Ahead se v podstatě dostalo do vedení zhruba deset minut před přestávkou z jediné nebezpečnější akce.

Skórovat dokázal čtyřiadvacetiletý norský útočník Oliver Valaker Edvardsen, jenž po hezké akci na pravém křídle obdržel finální nahrávku před branku od Adekanyeho a bez větších potíží rozvlnil síť zcela odkryté branky. Stejný hráč chtěl navýšit náskok svého týmu pět minut po výměně stran, ale tentokráte jeho pohotový pokus pouze orazítkoval levou konstrukci. Fortuna mohla nečekaně vyrovnat zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, nicméně jen pravou tyč napálil španělský záložník Iñigo Córdoba.

Hosté s přibývajícím časem hráli na stále větší riziko a v závěrečné čtvrthodině inkasovali ještě dvakrát. V 77. minutě nejprve navýšil náskok mírného favorita střídající Sylla Sow, když svou dorážkou z hranice brankového území pokořil zasahujícího brankáře Pandura, v nastaveném čase pak ještě uzavřel gólový účet Philippe Rommens nádhernou kroucenou střelou z přímého volného kopu z osmnácti metrů.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele