základní část, 2. kolo
19.08.2023 21:00 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

Radost hráčů Go Ahead Eagles (© AFP)

Go Ahead skvěle zvládlo první poločas a i přes vyloučení snadno porazilo Volendam o tři branky

Go Ahead Eagles před týdnem utrpělo debakl v Alkmaaru (1:5), avšak nyní zmobilizovalo své síly a poprvé před vlastními fanoušky předvedlo vynikající výkon, neboť tápající Volendam přehrálo vysoko po výsledku 4:1. Během úvodních čtyřiceti minut nasázelo hned tři góly, a i když v poslední minutě první půle byl vyloučen Bobby Adekanye, tak po změně stran si tento náskok pohlídalo a získalo tedy důležité tři body.

Hosté sice v úvodním kole předvedli sympatický výkon proti Vitesse a prohráli s ním nejtěsnějším poměrem 1:2, nicméně tentokráte v Deventeru naprosto nestíhali. Gólový účet tohoto sobotního duelu otevřel již po necelé čtvrthodině hry Bas Kuipers, který se po hezké kombinaci svých spoluhráčů a závěrečném centru Deijla zjevil před hranicí brankového území a odražený míč pohotově usměrnil doprostřed poloprázdné branky.

Svěřenci trenéra Reného Hakeho navýšili svůj náskok zhruba deset minut před přestávkou, jelikož norský forvard Oliver Edvardsen se po pasu z levého křídla a zpětné hlavičce Deijla opřel do balónu z volje a z deseti metrů ho usměrnil přímo do bližší šibenice. Go Ahead definitivě rozhodlo o svém úspěchu ve 40. minutě. Přesnou mušku tentokráte měl islandský forvard Willum Willumsson, jenž se ve středu šestnáctky protivníka elegantně otočil s míčem a pak ho nekompromisně poslal za záda bezmocného brankáře Backhause.

Domácí si přeci jen zkomplikovali svou situaci na konci úvodní části, protože Adekanye na půlící čáře ostře atakoval Zeefuika a rozhodčí Van de Graaf mu po přezkoumání videozáznamu udělil přímou červenou kartu. Volendam vykřesal naději na bodový zisk krátce po hodině hry díky přesnému voleji Daryla van Mieghema z dvanácti metrů, ale na nic dalšího se už nezmohl.

Naopak Go Ahead ještě přidalo čtvrtou trefu v 86. minutě, tečovaná rána střídajícího Enrica Llansany z dvaadvaceti metrů totiž zapadla přímo do vzdálenějšího spodního růžku.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele