základní část, 14. kolo
02.12.2023 20:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Hráči Fortuny Sittard (© AFP)

Fortuna po fantastickém začátku přehrála Vitesse o dvě trefy

Trápení celku z Arnhemu v tomto ligovém ročníku nebere konce a nic se na tom nezměnilo ani v sobotním střetnutí 14. kola v Sittardu. Tápající hosté totiž inkasovali z první akce už po osmnácti sekundách hry a přesně v polovině první půle obdrželi druhý gól, i přes zlepšený výkon ve druhém poločase se na nic jiného než na snížení nezmohli. Po "jubilejní" desáté porážce v sezóně tak zůstávají na posledním osmnáctém místě s pouhými osmi body na kontě.

Naopak domácí výběr udělal další důležitý krok k vytoužené záchraně a na domácí půdě zvítězil podruhé za sebou, v tabulce tak prozatím poskočil na přijatelnou desátou pozici se šestnácti body. Ústřední postavou tohoto střetnutí se stal Kaj Sierhuis, jenž vsítil první dvě branky svého týmu, tu první ihned po úvodním hvizdu. Neuběhlo totiž ani deset sekund a Sierhuis si chytře seběhl za defenzívu protivníka na skvělý pas Iva Pinta, po krátkém sólu pak zblízka obstřelil gólmana Rooma.

Stejný hráč byl velice aktivní i v následujícím průběhu a náskok Fortuny navýšil ve 23. minutě, když po přízemním pasu aktivního Pinta stanul ve středu pokutového území a svůj prudký volej umístil doprostřed branky. Svěřenci trenéra Dannyho Buijse definitivně rozhodli o svém úspěchu necelé dvě minuty po změně stran. Tentokráte se dokázal prosadit Tijjani Noslin, jenž odvedl vynikající práci na levém křídle a po samostatném úniku zakroutil balón do vzdálenějšího spodního růžku - 3:0.

Vitesse si ještě více zkomplikovalo svou situaci ve 49. minutě, neboť Melle Meulensteen po naprosto zbytečném zákroku na Iñiga Córdobu obdržel od rozhodčího Bose zcela po právu druhou žlutou kartu a utkání tak pro něj předčasně skončilo. Hosté se však alespoň v deseti zmohli na snížení, jelikož v 64. minutě měl přesnou mušku Million Manhoef po nekompromisní střele z osmi metrů pod horní tyčku.

Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem odmítl zkompletovat svůj hattrick pětadvacetiletý Sierhuis - Bos nařídil ve prospěch Fortuny pokutový kop za nedovolený zákrok Arcuse, ale domácí hrdina trestuhodně selhal a v tuto chvíli si vylámal zuby na famózním Roomovi.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele