základní část, 28. kolo
02.04.2024 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Fortuna Sittard Stadion (© AFP)

Nijmegen na senzační výhru s PSV nenavázal a v Sittardu získal pouze bod

Nijmegen se uplynulý víkend postaral o naprostý šok ve 27. kole, neboť v domácím prostředí plnil úlohu jasného outsidera proti dosud neporaženému PSV, avšak díky parádní obrátce po změně stran nečekaně zvítězil 3:1. Tento cenný skalp chtěl potvrdit také ve vloženém 28. kole na půdě Fortuny, jenomže získaný náskok po necelé hodině hry nedotáhl do vítězného konce a musel se spokojit s nerozhodným výsledkem 1:1.

NEC se v tabulce Eredivisie stále nachází na šestém místě se ziskem třiačtyřiceti bodů a za pátým Ajaxem zaostává o jediný bod. Fortuna pro změnu alespoň částečně odčinila vysokou prohru v Rotterdamu se Spartou (0:4) a patří jí desátá pozice s pětatřiceti body. Úvodní půlhodina tohoto úterního střetnutí nic zásadního nepřinesla, ve zbývajícím průběhu první půle překvapivě dominoval na trávníku domácí celek.

O první větší možnost tohoto klání se postaral španělský ofenzivní záložník Iňigo Córdoba, jehož nepříjemný projektil však skvěle zneškodnil brankář Cillessen. Vzápětí byl ještě blíže ke skórování Duarte, ale jeho bomba z hranice šestnáctky pouze narazila do břevna. Klub ze Sittardu se znovu ozval necelých pět minut před přestávkou, jenomže další nepříjemný pokus Córdoby znovu zneškodnil připravený Cillessen.

Hosté z ničeho nic vedli v 59. minutě, když se Rober González elegantně obtočil kolem bránícího Siovase po fantastické kolmici Hoedemakerse a bez potíží zamířil do pravého dolního růžku. Nicméně Fortuna to nezabalila a o vyrovnání se postarala zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, jelikož kanonýr Kaj Sierhuis po výtečném přistrčení střídajícího Da Cruze přelstil ofsajdovou past, obešel Cillessena a poté již nemohl minout zcela odkrytou branku.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele