základní část, 10. kolo
28.10.2023 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

V Sittardu gól nepadl, Utrecht tak po skalpu Ajaxu získal pouze bod

Utrecht zatím nezažívá příliš dobré časy, neboť v úvodních osmi duelech jen jednou vyhrál a hned sedmkrát prohrál, ovšem naposledy zvládl dramatickou přestřelku s Ajaxem (4:3) a teď si brousil zuby na další výhru na půdě trápící se Fortuny, nicméně skórovat nedokázal a po bezbrankové remíze se v tabulce nachází na předposledním sedmnáctém místě se sedmi body. Domácí přerušili svou čtyřzápasovou šňůru bez bodového zisku a jsou jedenáctí s deseti body.

Celek ze Sittardu se v předchozích čtyřech duelech prosadil jen jednou a celkové skóre 1:13 si rozhodně za rámeček nedá. V sobotním utkání 10. kola sice nevyzrál na defenzívu FC, když navíc neproměnil pokutový kop, na druhou stranu předvedl zodpovědný výkon v defenzívě. Tento duel by ve všech statistických ohledech nesmírně vyrovnaný, Fortuna si vytvořila první větší možnost po necelé čtvrthodině hry.

Gólový účet chtěl otevřít řecký šplímachr Siovas, ale jeho razantní hlavičku parádně zneškodnil jeho krajan Barkas. V úvodním dějství se již nic dalšího nepřihodilo, domácí znovu zahrozili čtyři minuty po změně stran. V tuto chvíli totiž nebezpečně vypálil Sierhuis, avšak brankář Barkas zkrotil míč ve svých rukavicích. Nejdůležitější moment tohoto střetnutí se zrodil v rozmezí 50. - 51. minuty.

Bozdogan totiž zahrál ve vlastní šestnáctce rukou a rozhodčí Nijhuis po přezkoumání videozáznamu nařídil penaltu. K té se postavil chorvatský záložník Halilovič a v klíčový okamžik selhal, protože svou nepříliš razantní střelou nevyzrál na famózního Barkase. Hosté naopak mohli rozhodnout zhruba v polovině závěrečné části, jenomže projektil Leliendala parádně zneškodnil gólman Pandur a pak pálil o kousek vedle levé konstrukce Fraulo.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele