základní část, 12. kolo
12.11.2023 14:30 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

Radost hráčů Sparty Rotterdam (© twitter.com/Foot_NL)

Sparta odčinila kolaps s Almere a po dominanci ve Volendamu snadno zvítězila 4:1

Volendam poslední dobou stabilizoval své výkony a uplynulý víkend například získal bod s Nijmegenem po divoké remíze 3:3, ovšem nyní neměl příliš šancí s ambiciózní Spartou a po porážce o tři góly klesl v tabulce na předposlední sedmnáctou pozici s pouhými osmi body, před posledním Vitesse je navíc jen vinou lepšího skóre. Sparta se naopak oklepala z porážky s Almere (1:2) a osmnácti body si upevnila šesté místo Eredivisie.

Nedělní zápas začal zostra a hned v úvodní čtvrthodině byly k vidění hned dvě branky. Již po necelých šesti odehraných minutách se dostal do vedení rotterdamský favorit, když po precizním pasu Joshuy Kitolana z levého křídla předskočil hlavičkující Bart Vriends gólmana Backhause a míč usměrnil přímo pod břevno. Nicméně FC se v žádném případě nevzdalo a ani ne o sedm minut později vyrovnalo.

Přesnou mušku měl Milan de Haan, jenž se opřel do odraženého balónu ze čtrnácti metrů a jeho razantní projektil zapadl do vzdálenějšího spodního růžku kolem plachtícího brankáře Olije. V následujících minutách tempo hry přeci jen opadlo, Sparta si však vzala zpět ztracený náskok necelých pět minut před přestávkou díky trefě teprve dvaadvacetiletého norského záložníka Kitolana.

Ten po rychlé akci středem hřiště převzal sraženou přihrávkou Bryma a levačkou z dvanácti metrů ukázkově zavěsil do protější šibenice, Backhaus se v tuto chvíli jen naprázdno proletěl vzduchem. Domácí po změně stran jen marně dobývali pozornou defenzívu protivníka a s přibývajícím čase stále více riskovali, v závěrečných pěti minutách na to doplatili dalšími dvěma inkasovanými góly.

Svěřenci trenéra Jeroena Rijsdijka definitivně rozhodli o svém úspěchu v 87. minutě, protože se podruhé v tomto utkání prosadil Vriends. Zkušený dvaatřicetiletý obránce totiž stál ve správnou chvíli na správném místě po rohovém kopu z levé strany a prodloužené hlavičce Lauritsena, z necelého metru pak snadno zamířil pod horní tyčku - 1:3. V první minutě nastavení ještě skóroval belgický špílmachr Arno Verschueren, neboť po efektivním zpracování skončila jeho bomba z osmnácti metrů u pravé konstrukce.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele