základní část, 19. kolo
28.01.2024 16:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Oguzhan Özyakup (© AFP)

Volendam neuspěl v dalším důležitém utkání a Fortuně podlehl 0:1

Hráči Volendamu vstoupili do nového roku nelichotivou porážkou s Almere, po cenné remíze s Heraclesem teď nezvládli druhé klíčové střetnutí s vyzyvatelem ze Sittardu a po inkasované brance necelých pět minut po přestávce prohráli nejtěsnějším poměrem 0:1. V tabulce Eredivisie tedy zůstávají na předposledním sedmnáctém místě s dvanácti body jen o skóre před posledním Vitesse, Fortuna se naopak vyhoupla na desátou příčku s třiadvaceti body.

Nedělní dohrávka 19. kola dle očekávání nenabídla nijak oslnivý průběh, za celých devadesát minut oba celky dohromady vyprodukovaly jen tři střely mezi tři tyče a hosté z té jedné jediné vsítili rozhodující branku. Svěřenci domácího trenéra Regillia Simonse byli na trávníku aktivnější týmem, míč drželi ze šedesáti procent, ale směrem dopředu prakticky nic nevymysleli.

V prvním poločase stojí za zmínku jejich šance po necelé půlhodině, kdy si však s nepříliš razantním pokusem ze střední distance bez potíží poradil připravený brankář Verrips. Nejdůležitější okamžik tohoto klání se tedy zrodil v 49. minutě. Prudký pas z levého křídla propadl napříč pokutovým územím přes tečujícího Petersona až k zadní tyči, kde přelstil ofsajdovou past španělský špílmachr Iňigo Córdoba a ten nakonec zblízka pokořil zasahujícího gólmana Backhause.

Volendam ve zbývajícím průběhu přidal a obstřeloval branku soupeře, jenže kýženého vyrovnání se nedočkal. V příštím kole se konečně pokusí naplno bodovat se silným Utrechtem, Fortuna přivítá konkurenční Heerenveen.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele