základní část, 12. kolo
11.11.2023 20:00 CET
3 : 3
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Nijmegenu (© NEC Nijmegen)

Twente znovu nepřesvědčilo a po přestřelce s Nijmegenem získalo jen bod

Celek z Entschede se poslední dobou přece jen zasekl, a i když v dosavadních dvanácti kolech utrpěl jedinou porážku, taky nyní zaznamenal již svůj třetí nerozhodný výsledek z minulých čtyř utkání a v boji o nejvyšší příčky opět ztratil. V duelu s Nijmegenem plnil úlohu jasného favorita, ale i přes vedení 1:0 mohl být nakonec rád, že s houževnatým rivalem vybojoval alespoň bod za nerozhodný výsledek 3:3.

Twente se tentokráte muselo obejít bez českého krajánka Michala Sadílka, jenž si odpykával karetní trest za vyloučení s Utrechtem, a jeho absence v defenzivní činnosti byla znát. Hosté v úvodních dvaceti minutách druhého dějství otočili vývoj a vedli dokonce 3:1, jenže po kolapsu v závěru remizovali v Eredivisii už počtvrté v řadě. Domácí mají na kontě sedmadvacet bodů a jsou třetí, NEC se s jedenácti body nachází na čtrnáctém místě.

Přitom první poločas vůbec nenasvědčoval tomu, že by se diváci na stadionu De Grolsch Veste dočkali hned šesti gólů. První větší možnost se zrodila po necelých sedmi odehraných minutách, avšak křižná střela Michela Vlapa pouze orazítkovala vzdálenější konstrukci. Poté se míč nejčastěji nacházel v blízkosti půlící čáry, svěřenci trenéra Josepha Oostinga z ničeho nic vedli ve 43. minutě zásluhou kanonýra Sema Steijna.

Teprve jednadvacetiletý záložník po rychlé akci středem hřiště obdržel finální pobídku proti noze od aktivního Vlapa a jeho razantní projektil ze sedmi metrů propadl brankáři Cillessenenovi mezi rukavicemi o kousek za brankovou čáru. Hosté však vstoupili do druhého poločasu jako vyměnění a ani ne po dvou odehraných minutách nečekaně vyrovnali, jelikož po rohovém kopu z pravé strany se zjevil před hranicí brankového území Mathias Ross a nekompromisní hlavičkou zavěsil pod bližší šibenici.

Neuběhlo ani dalších devět minut a výběr vedený koučem Rogierem Meijerem přidal druhý zásah, protože Bart van Rooij si seběhl do volného prostoru na skákavou přihrávku Mattssona a akrobaticky usměrnil balón doprostřed poloprázdné branky. V 65. minutě to vypadalo s domácím týmem ještě hůře - Mattsson oslovil svou geniální kolmicí rozběhnutého Youriho Baase a jeho pohotový dloubáček zapadl do protějšího spodního růžku - 1:3.

Nicméně Twente se nehodlalo vzdát a necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem vykřesalo naději na bodový zisk, když svou osmou ligovou trefu tohoto ročníku zaznamenal Steijn ukázkovou dorážkou zblízka do levé šibenice. Konečnou remízu zařídil v 87. minutě kostarický forvard Manfred Ugalde, jehož nezištný tečovaný přízemní pokus zapadl do sítě kolem bezmocného Cillessena.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele