základní část, 17. kolo
13.01.2024 18:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Manfred Ugalde (© AFP)

Twente otočilo šlágr kola s Alkmaarem a upevnilo si třetí místo

Alkmaaru se příliš nepovedla první část letošního ročníku a dobře nevstoupil ani do té druhé, jelikož v Enschede nedokázal udržet rychle nabité vedení a houževnatému Twente nakonec podlehl nejtěsnějším poměrem 1:2. V tabulce Eredivisie sice zůstal na aktuálním čtvrtém místě s třiatřiceti body, ovšem za vedoucím PSV již zaostává o hrozivých osmnáct bodů a právě na Twente, které je třetí, momentálně ztrácí čtyři body.

Svěřenci trenéra Josepha Oostinga naopak udělali další důležitý krůček v cestě za postupem do skupinové fáze některého z evropských pohárů. Tento šlágr 17. kola přitom pro ně začal katastrofálně, protože už po necelých čtyřech odehraných minutách prohrávali. AZ dostal do vedení z první vážnější akce utkání Jens Odgaard, k němuž propadla kolmice Lahda z pravého křídla a čtyřiadvacetiletý dánský forvard pak se štěstím usměrnil balón do bližšího spodního růžku.

Domácí však od tohoto okamžiku nečekaně přidali a srovnat mohli krátce po dvaceti odehraných minutách, nicméně ránu Vlapa směřující pod břevno skvěle vytáhl nad branku famózní gólman Owusu-Oduro. Twente srovnalo krok necelých pět minut před přestávkou, neboť hrdina tohoto sobotního klání Manfred Ugalde si po vynikající pasu Eitinga z levé strany seběhl před hranici brankového území a razantní hlavičkou chladnokrevně rozvlnil síť.

Po změně stran se delší dobou hrálo v mnohem opatrnějším duchu a ubylo také vyložených příležitostí, zápas tedy směřoval k celkem zasloužené remíze. Avšak tu odmítl stále teprve jednadvacetiletý kostarický kanonýr Ugalde, který v 70. minutě rozhodl o trochu překvapivém úspěchu svého týmu pohotovou dorážkou z pěti metrů kolem marně se natahujícího Owusua-Odura. Otřesený Alkmaar se ve zbývajících pětadvaceti minutách vůbec k ničemu nebezpečnému nedostal.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele