základní část, 25. kolo
11.03.2023 21:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Philip Cocu (© AFP)

Vitesse padlo počtvrté v řadě, venku nestačilo na Spartu

Sparta navázala na své předchozí vítězství v derby proti Excelsioru a před vlastními fanoušky skolila Vitesse, přestože od samého začátku prohrávala. Hosté naopak jen potvrdili, že nejen v posledních týdnech, ale obecně nejsou v této sezóně v dobrém rozpoložení, a aktuálně mají na svém kontě už čtvrtou porážku v řadě. I nadále jsou tak nebezpečně blízko pásmu sestupu.

Hosté vstoupili do utkání moc dobře a už v 7. minutě se ujali při svojí první větší šanci z vedení. Kozlowski si seběhl od rohového praporku podél brankové čáry až do vápna, poslal prudkou přihrávku nablízko na hranici brankového území, odkud Oroz zacílil z voleje bez obtíží do brankové sítě.

O čtyři minuty později každopádně Sparta dokázala zareagovat, dopomohla si přitom standardní situací. Na centr van Crooije si naskočil v pokutovém území Verschueren, který hlavou zamířil přesně k tyčce, k níž se gólman Scherpen marně natahoval. Do poločasu mohl ještě dvakrát domácí rozradostnit Lauritsen, ve 30. minutě ho však vychytal Scherpen a ve 34. minutě neseřídil hlavou svoje mířidla správně.

V závěru prvního dějství již Sparta přece přidala na své konto druhý gól. Sambo unikl na pravé straně, adresoval jemný pas do šestnáctky, Scherpen nedokázal míč vyboxovat do bezpečí, ale pouze k Saitovi, který pravačkou, z trochu krkolomnějšího postavení, zacílil k zadní brankové konstrukci.

Po přestávce arnhemský soubor nenašel cestu za vyrovnáním. Situace se mu navíc notně zkomplikovala v 80. minutě, to když Wittek s velkou intenzitou přišlápl nohu Samby, sudí Gerrets se šel podívat k videu, shledal, že se jedná o zákrok na červenou kartu, a hostujícího beka vyloučil. Rotterdamský výběr pak v 87. minutě ještě přesilovku využil, pobídku z rohového čtvrtkruhu od van Crooije přesměroval za záda Scherpena hlavičkou Kitolano.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele