základní část, 5. kolo
03.09.2022 20:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Sparta se s Volendamem nebabrala, zasadila mu čtyři údery

Volendam naposledy utržil debakl od PSV, svou reputaci si přitom nenapravil ani v dalším zápase na půdě Sparty. Nutno ovšem podotknout, že když prohrával o gól, nepůsobil nikterak pasivně, a ve finále se může jevit finální rezultát jako hodně krutý pro nováčka Eredivisie. Je ale zase pravda, že rotterdamský výběr hlavně ve druhém dějství ukázal, že umí být efektivní.

Možná že střetnutí by se upínalo trochu jiným směrem, kdyby hosté dokázali proměnit svou první větší příležitost už ve 4. minutě, to když van Mieghem unikl po pravé straně, předložil přihrávku do šestnáctky na Mührena, který okamžitě míč tečoval na bránu, avšak gólman Olij jeho střelu vytěsňoval do zámezí. O pár chvil později se musel domácí muž v rukavicích činit ještě jednou, levačkou tvrdě vypálil Veerman, i on každopádně nakonec ztroskotal na Olijovi.

Až pak se osmělila poprvé také Sparta, Lauritsen ještě svou tutovku neproměnil, ovšem ve 14. minutě si již rozhodující trefu tohoto mače připsal na své konto van Crooij, který využil vážně parádní dlouhý nákop Olije. Na inkasování Volendam neodpověděl a následně se ještě musel smířit se třemi obdrženými brankami, které na řadu přišly po obrátce. V 68. minutě hlavičkou skóroval Lauritsen, jenž zužitkoval jemný oblouček Pinta, v 72. minutě zacílil přesně rovněž podruhé, tentokráte ho svou nahrávkou pobídl Saitó, a v 85. minutě se uvedl na listinu šutérů ještě Mijnans, jenž zamířil do spodního rohu brány poté, co se k němu odrazil balón od Saita.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele