základní část, 19. kolo
28.01.2023 20:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Vitesse konečně zvítězilo a oddálilo se od sestupového pásma

SBV až do tohoto sobotního utkání v Heerenveenu čekalo na ligovou výhru více jak tři měsíce, v sedmi posledních duelech totiž získalo jen pět bodů. Nyní na půdě mírného favorita prohrávalo krátce po dvaceti odehraných minutách, ovšem ještě do přestávky otočilo vývoj a krátce po změně stran přidalo třetí rozhodující trefu. V tabulce Eredivisie se proto posunulo na třináctou pozici s devatenácti body.

SC naopak nedočinilo minulé selhání v Sittardu s Fortunou (0:2) a po druhé porážce za sebou zůstává na osmé příčce se sedmadvaceti body. Svěřenci trenéra Keese van Wonderena nezačali úplně nejlépe a poprvé mohli inkasovat již v 6. minutě, nicméně slovenský kapitán celku z Arnhemu Bero selhal ve vyložené šanci a z bezprostřední blízkosti nevyzrál na vynikajícího brankáře Mouse.

Heerenveen z ničeho nic udeřil o čtvrthodiny později. Do vedení ho dostal Pelle van Amersfoort, který po kolmici Olssona utekl na levém křídle a svou kroucenou střelu usměrnil přímo k protější konstrukci. Výběr vedený koučem Phillipem Cocuem však rozhodně zbraně nesložil a krátce po odehrané půlhodině srovnal stav. Teprve jednadvacetiletý útočník Bartosz Bialek po parádní kombinaci svých spoluhráčů na pravé straně a fantastické finální nahrávce Milliona Manhoefa stanul před zcela prázdnou brankou a tu neminul.

Hosté pak ještě zvýšili své obrátky a v poslední minutě prvního poločasu vedli. Otočit vývoj dokázal devatenáctiletý chorvatský talent Gabriel Vidović, který převzal vodorovnou přihrávku do středu šestnáctky od Kozłowskiho a svou přízemní střelu z deseti metrů nasměroval do pravého dolního růžku.

Vitesse hrálo s velkým elánem také ve druhém poločase a ani ne po dvou odehraných minutách přidalo třetí gól. O ten se postaral velice aktivní Manhoef, když se po famózní narážečce s Berem ocitl sám před Mousem a z osmi metrů ho nekompromisně propálil. Oba výběry ve zbývajícím průběhu hrozily hlavně z rohových kopů, ale míč už v síti neskončil a výsledek se tedy nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele