základní část, 32. kolo
13.05.2023 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Abe Lenstra Stadion (© AFP)

Excelsior po koncentrovaném výkonu vybojoval cenný bod v Heerenveenu

Heerenveen po důležitém vítězství v Nijmegenu (3:2) nedokázal podruhé za sebou potvrdit úlohu favorita proti zachraňujícímu se Excelsioru a po nezáživném průběhu s ním pouze remizoval v bezbrankovém poměru. Kvůli porážce Waalwijku v Utrechtu (0:2) se sice posunul na osmé místo zaručující dodatečné play-off Konferenční ligy, ovšem se ziskem dvaačtyřiceti bodů je právě před devátým RKC o jediný bod.

Naopak SBV získalo velmi důležitý bod v boji o záchranu, protože se posunulo na kýženou patnáctou pozici s devětadvaceti body o bod před šestnáctou barážovou příčku Emmenu. Sobotní utkání probíhalo od samého začátku v opatrném duchu a mnoho vyložených možností nenabídlo. Domácí sice měli častěji míč ve svém držení, nicméně defenzívu rotterdamského rivala ničím nepřekvapili.

V prvním poločase se dostali k jedinému vážnějšímu ohrožení hostující branky krátce po odehrané půlhodině, ale slabou skákavou střelu Nunnelyho z mírného úhlu s přehledem ukryl ve svém náručí pozorný brankář Van Gassel. Hosté v závěrečných deseti minutách přidali a vypracovali si dvě velmi solidní příležitosti, jenže závěrečné střely byly na poslední chvíli zablokovány.

Ihned po změně stran musel vytáhnout první dobrý zákrok domácí gólman Mous a poté oba celky i přes střeleckou snahu netrefovaly prostor tří tyčí. V samém závěru chtěl rozhodnout o překvapivém vítězství Excelsioru střídající Lamprou, nicméně po vynikajícím sólu jen vyprášil rukavice připraveného Mouse.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele