základní část, 5. kolo
04.09.2022 14:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Heerenveen neprohrál ani na pátý pokus, bezbranková remíza s Nijmegenm je však pro něj málo

Heerenveen zažívá celkem povedený vstup do nového ročníku, jelikož ani v pátém utkání nové sezóny Eredivisie neprohrál, na druhou stranu úplně spokojen být nemůže. Po úvodní bezbrankové remíze s podceňovanou Spartou nedokázal potvrdit úlohu favorita ani s NEC a uhrál s ním totožný výsledek. V tabulce mu patří šestá pozice s devíti body, Nijmegen překvapil podruhé za sebou a nachází se na deváté příčce se šesti body.

Hosté mají na kontě jedinou prohru, ale také jen jednu výhru. Ve čtvrteční dohrávce 3. kola nejprve zaskočili Alkmaar (1:1) a teď uhráli další solidní výsledek na půdě SC. Domácí byli přeci jen lepším týmem, ovšem krátce po hodině hry přišli o vyloučeného Tibora Haliloviče a od té doby přeci jen tahali za kratší konce. Diváci na stadionu Abe Lenstra se dočkali prvního gólového vzrušení krátce po odehrané půlhodině.

To totiž dokázal rozvlnit síť Haye, nicméně jeho zásah nebyl uznán kvůli předchozímu ofsajdovému postavení. Pár minut před přestávkou chtěl dostat Heerenveen do vedení Sarr, jenže svým tvrdým přízemním projektilem z hranice pokutového území minul pravou tyč o několik decimetrů. Zhruba pět minut po změně stran musel skvěle zasahovat domácí brankář Noppert.

Tavsan si po rychlém útoku navedl míč z pravé strany blíže do středu a pak razantně vystřelil z dvaadvaceti metrů, ale domácí strážce předvedl fantastický zákrok a konečky prstů vytěsnil balón do zámezí. SC si výrazně zkomplikovalo situaci v 62. minutě, kdy Halilovič velmi nešetrným způsobem atakoval Tavşana a rozhodčí Kamphuis mu po přezkoumání videozáznamu udělil přímou červenou kartu za surovou hru.

Hosté v následujícím průběhu tlačili, avšak Duelund, El Karouani i Dimata těsně minuli prostor tří tyčí a v 89. minutě předvedl nesmírně důležitý zákrok Noppert proti přízemnímu projektilu Dimaty.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway,com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele