základní část, 4. kolo
27.08.2022 21:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Fortuna zůstává bez bodu, venku nestačila ani na Heerenveen

Heerenveen pokračuje v dobrém startu do nového ročníku. Před týdnem venku deklasoval trápící se Vitesse, teď doma skolil Fortunu, hlavně díky moc povedenému výkonu z prvního dějství. Na trefy Sydneyho van Hooijdonka a Milana van Ewijka soupeř zareagoval až během druhé půle, přesný zásah Buraka Yilmaze z pokutového kopu však přišel na řadu příliš pozdě.

Jako první zahrozili domácí, a to prostřednictvím van Ewijka, který si naběhl na povedenou kolmou přihrávku Hayeho, avšak jeho slabší zakončení gólman Pandur polapil. Ve 22. minutě se již každopádně Srdíčka ujala vedení. Sarrův pokus odklonil vracející se Iňigo Córdoba do míst před bránu, odkud míč tečoval za záda Pandura pohotově van Hooijdonk. I nadále pak působil Heerenveen nebezpečněji, Pandur měl například velké starosti s nepříjemně plachtící dělovkou od neustále aktivního van Ewijka. A ve 32. minutě lapil rovněž pumelici Haliloviče.

Celá situace na hrací ploše opravdu směřovala pouze k brzkému navýšení náskoku fríského výběru. A k tomu nakonec došlo ve 44. minutě. Stoper Siovas ještě zablokoval Sarrovy snahy o přímou střelu na bránu, balón se nicméně odrazil k van Ewijkovi, který z voleje umně zacílil do spodního rohu branky. Druhý poločas nebyl tak divoký jako ten první, bylo jasně vidět, že se Heerenveen především soustředí na hájení těsného náskoku. A byť se v 84. minutě prosadil z penalty Yilmaz, jenž si ji sám vybojoval poté, co ho v šestnáctce evidentně fauloval bránící van Aken, ve finále si domácí vítězství připsali na své konto, a nutno potvrdit, že zaslouženě.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele