základní část, 28. kolo
08.04.2023 21:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Radost hráčů Heerenveenu (© AFP)

Heerenveen potvrdil formu, Volendam sestřelil kanonýr Sydney van Hooijdonk

Heerenveen potvrdil zlepšující se výkonnost z poslední doby i proti nováčkovi z Volendamu a teď dokázal zvítězit nejtěsnějším poměrem 2:1. V posledních třech zápasech získal solidních sedm bodů, tabulkou se posunul na osmou pozici s osmatřiceti body a oživilo tak naděje na pohárovou Evropu. Volendam naopak nenavázal na výhru s Fortunou (2:1) ani remízu s Utrechtem (0:0) a v Eredivisii proto kleslo na čtrnácté místo se sedmadvaceti body.

Domácím hrdinou se znovu stal ostrostřelec Sydney van Hooijdonk, jenž vsítil obě trefy Heerenveenu během sedmadvaceti minut a v tomto ročníku již nasázel úctyhodných šestnáct branek. Na ligové scéně se prosadil celkem třináctkrát a osamostatnil se na třetím místě tabulky střelců. Svůj celek dostal do vedení v 6. minutě, jelikož si seběhl mezi dva protihráče na finální nahrávku od Sahraouiho a poloprázdnou branku neminul.

Volendam se však tradičně nevzdal a krátce po čtvrthodině hry bleskově srovnal krok. Henk Veerman si mezi dvěma bránícími hráči elegantně zpracoval na prsa dlouhý centr Twigta a s chladnou hlavou zakončil přesně do protějšího spodního růžku. Mírný favorit sobotního utkání od tohoto momentu přidal a ve 33. minutě rozhodl o svém úspěchu díky druhému zásahu Van Hooijdonka.

Jeho rozdílové brance předcházela neproměněná možnost Henka Veermana, jenž neuspěl tváří v tvář proti brankáři Mousovi, z následného protiútoku teprve třiadvacetiletý útočník domácího celku obdržel finální zpětnou nahrávku do volného prostoru a z deseti metrů nechytatelně zavěsil k bližší konstrukci. Hosté se po změně stran snažili vyrovnat, avšak když Mous zlikvidoval nebezpečné pokusy Twigta s Eitingem, tak se výsledek nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele