základní část, 7. kolo
18.09.2022 14:30 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Heerenveen stihl otočit do poločasu, slavil tak výhru nad Twente

Porážku už letos Twente v rámci Eredivisie utrpělo, na konci srpna přitom ve Volendamu za svůj odvedený výkon nějaký bodový zdar zasluhovalo. Koncovka ovšem nebyla tehdy jeho dobrým sluhou, ostatně stejně můžeme hovořit i o tomto duelu s Heerenveenem. Kdyby se mu zadařilo v ofenzívě lépe již od počátečních minut, asi by nemuselo žehrat na finální výsledek.

Hosté vstoupili do utkání, jak nejlépe mohli, a už ve 2. minutě se ujali vedení, poněvadž van Ewijk vyrobil mizernou zpětnou přihrávku, kterou zachytil Misidjan, ten s míčem popoběhl na hranici šestnáctky a vyslal skrytou střelu kolem bránícího van Beeka přesně po zemi na zadní tyčku, k níž se gólman Noppert natáhnout nestačil. Ve 20. minutě mohl Misidjan ještě náskok Twente navýšit, avšak jeho pokus z vyloženého postavení směřoval těsně do zámezí.

Misidjan byl při chuti i nadále, o pár chvil později zleva pobídl ve vápně van Wolfswinkela, jenž levačkou zacílil, po teči bránícího van Hooijdonka ovšem skončil balón jen na brankové konstrukci. Tyhle neproměněné možnosti poté přišly klub z Enschede hodně draho. Srdíčka působila neškodně v podstatě až do 28. minuty, kdy se jim z ničeho nic zdařilo vyrovnat stav. Sarr si všimnul, že se mu na pravé straně uvolňuje van Ewijk, okamžitě na něj adresoval svou přihrávku, heerenveenský bek vlétnul do pokutového území a překonal brankáře Unnerstalla.

Ve 36. minutě fríský celek znovu ukázal, jak umí být produktivní, a zapisoval si na své konto další přesný zásah, Bochniewicz si naběhl na pas zleva od Tahiriho a hlavou zacílil. Twente se snažilo o odpověď ještě do přestávky, Zerrouki ale svou šanci nezužitkoval, a ve druhé půli rovněž na svého protivníka nevyzrálo. V 69. minutě mohl Heerenveen dokonce potvrdit svoje vítězství, každopádně Sarr penaltu, nařízenou za faul Pröppera, který velmi nešťastně nakopl v šestnáctce právě švédského forvarda, neproměnil, a to díky úspěšnému zákroku Unnerstalla.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele