základní část, 14. kolo
13.11.2022 14:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Heerenveen otočil vývoj s Cambuurem a po roce opět ovládl "Fríské" derby

Heerenveen sehrál velmi vyrovnaný duel s trápícím se Cambuurem a i přes špatný vstup do utkání nakonec zvítězil nejtěsnějším poměrem 2:1 díky trefě Anase Tahiriho zhruba čtvrthodiny před koncem. Po druhém ligovém vítězství v řadě mu stále patří osmé místo tabulky s třiadvaceti body a s podzimní částí proto může být vcelku spokojen. Hosté naopak prohráli již počtvrté za sebou a zůstávají až na předposlední sedmnácté pozici s osmi body.

Klub z Leeuwardenu přitom začal velmi dobře a hned z první nebezpečnější akce zápasu po necelých deseti odehraných minutách šel do vedení. Bangura vymyslel vynikající kolmici za obranu protivníka přímo do běhu Jamieho Jacobse, jenž následně obešel vyběhnutého brankáře Nopperta a z bezprostřední blízkosti snadno rozvlnil síť. Hosté mohli zvýšit náskok po půlhodině hry, jenomže úchvatnou přízemní kombinaci nakonec mizerně zakončil Jacobs.

Domácí se postupem času dostávali více do hry a důležitého vyrovnání se dočkali zhruba deset minut před přestávkou. Po odvráceném rohovém kopu a následném centru Tahiriho od levého rohu pokutového kopu předskočil Amin Sarr pozdě reagujícího gólmana Virgíniu a s pomocí břevna dostal míč za brankovou čáru. Ve druhém poločase se nic zásadního nedělo, nicméně v 81. minutě vsítil rozhodující zásah již zmiňovaný Tahiri.

Ten se po dalším rohovém kopu opřel do míče z patnácti metrů a svou levačkou ho usměrnil přímo do protějšího spodního růžku. Cambuur však ještě nesložil zbraně a v samém závěru mohl srovnat na konečných 2:2, avšak tečovanou střelu Paulissena skvěle jednoruč odvrátil do zámezí pozorný Noppert.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele