základní část, 16. kolo
14.01.2023 18:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Dani de Wit (© AFP)

Alkmaar se v Heerenveenu zvedl a nakonec zvítězil 2:0

Favorizovaný Alkmaar sice nezvládl vstup do nového roku a s Vitesse pouze remizoval (1:1), ovšem nyní na půdě nevyzpytatelného Heerenveenu předvedl konstantní výkon od začátku až do konce a díky dvěma trefám nakonec zvítězil 2:0. S třiatřiceti body se prozatím posunul z pátého místa na druhé, po nedělních duelech ho může předskočit už jen PSV. SC naopak neuspělo v roce 2023 ani na druhý pokus a patří mu osmá příčka se čtyřiadvaceti body.

Svěřenci trenéra Pascala Jansena působili na trávníku sebevědomějším dojmem a první větší možnost si vytvořili už po necelých dvou odehraných minutách. Po krásném centru Karlssona z levého křídla a následné prudké hlavičce z hranice brankového území udržel reprezentační brankář Noppert míč ve svých rukavicích přímo na brankové čáře. Do branky ho sice poté dorazil řecký kanonýr Pavlidis, ale rozhodčí Gözübüyük mu odpískal nedovolený zákrok.

AZ se přeci jen dostalo do vedení krátce po odehrané půlhodině. Na načechraný pas Odgaarda z pravé strany si ve středu šestnáctky naskočil Dani De Wit a hlavou zamířil přímo k protější konstrukci. Hosté dokázali navýšit svůj náskok třiadvacet sekund po začátku druhého dějství. Na konci krásné přízemní kombinace středem hřiště stanul Tijani Reijnders, jenž po finální nahrávce Sugawary zamířil z první ze šesti metrů doprostřed branky.

SC mohlo vykřesat naději na bodový zisk zhruba v polovině druhého poločasu. Karlsson totiž ve vlastním pokutovém území podrazil unikajícího Van Ewijka a Gözübüyük bez váhání ukázal na penaltový puntík. Jenomže pokutovým kopem pohrdl teprve jednadvacetiletý švédský útočník Amin Sarr, jehož fantastickým zákrokem vychytal gólman Verhulst. Domácí se ve zbývajícím průběhu na nic jiného nezmohli a na svého protivníka tedy nestačili.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele