základní část, 3. kolo
20.08.2022 16:30 CET
0 : 4
(0:2)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Vitesse prohloubilo krizi a s Heerenveenem utrpělo debakl 0:4

Jeden z kandidátů na evropské poháry prožívá v novém ročníku naprosto katastrofální začátek, jelikož nyní si připsal na konto již svou třetí porážku. Konkurenčnímu Heerenveenu totiž podlehl vysoko o čtyři branky a s celkovým hrozivým skóre 3:12 zaslouženě uzavírá celou Eredivisii. Naopak SC po dvou předchozích remízách poprvé vyhrálo a s pěti body se prozatím posunulo na solidní pátou příčku.

Svěřenci německého trenéra Thomase Letsche opět zaostávali za svým protivníkem ve všech ohledech, hrdinou tohoto duelu se stal útočník Sydney van Hooijdonk. Ten brzy otevřel skóre a poté zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem zkompletoval hattrick. Dvaadvacetiletý forvard se poprvé prosadil již v 5. minutě, kdy po autovém vhazování a perfektním sklepnutí od Amina Sarra zavěsil po zemi z mírného úhlu do protějšího spodního růžku.

Hosté v následujícím průběhu vyčkávali a svého protivníka téměř k ničemu nepouštěli, druhou uklidňující trefu zaznamenali v nastavení prvního poločasu. Prosadit se dokázal aktivní Sarr, jenž po vynikajícím pasu za obranu v podání Tahiriho přelstil ofsajdovou past a pak bez větších potíží trefil zcela prázdnou branku. Obrázek hry se neměnil ani po výměně stran, klub z Arnhemu jednoduše nemohl najít recept na precizní defenzívu protivníka.

O osudu zápasu vylo definitivně rozhodnuto v 72. minutě. Po pasu z pravé strany si elegantně zpracoval balón Sarr a jeho střílenou přihrávku z patnácti metrů pohotově usměrnil k pravé konstrukci dobře postavený Van Hooijdonk - 0:3. Naprosto shodná spolupráce zafungovala za dalších šest minut a Van Hooijdonk tak svým hattrickem uzavřel gólový účet.

Již svou třetí asistenci v utkání si připsal na konto teprve jednadvacetiletý švédský mladíček Sarr, který po skvělé individuální akci na pravé straně našel svou zpětnou nahrávku právě Van Hooijdonka a ten z hranice brankového území nekompromisně zavěsil přesně pod břevno. SBV se v příštím kole pokusí zabrat proti podceňovanému Waalwijku, SC by rádo navázalo na premiérové vítězství s trápící se Fortunou.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele