základní část, 28. kolo
08.04.2023 18:45 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

GelreDome (© AFP)

Vitesse zabralo v pravý čas a konkurenční Go Ahead zdolalo 2:0

Celek z Arnhemu letos rozhodně neprožívá povedenou sezónu a těsně před koncem základní části bojuje o záchranu, ovšem v sobotním utkání 28. kola dokázal porazit Go Ahead po výsledku 2:0 a své šance na udržení prvoligové licence výrazně zvýšil. Se ziskem sedmadvaceti bodů se prozatím vyhoupl na třinácté místo tabulky a před šestnáctým Excelsiorem si vytvořil tříbodový náskok.

Klub z Deventeru naopak nedokázal navázat na překvapivou výhru s Utrechtem (2:1) ani bezbrankovou remízu s Ajaxem (0:0), a v tabulce zůstává na dvanácté příčce s třiceti body. Úvodní dvacetiminutovka nic zásadního nepřinesla, SBV se poté z ničeho nic dostalo do vedení. Prosadit se dokázal německý obránce Maximilian Wittek, který se postavil k přímému volnému kopu z dobrých dvaadvaceti metrů a svůj nádherný kroucený pokus usměrnil přímo k bližší tyči kolem plachtícího brankáře De Langeho.

Hosté se od tohoto okamžiku snažili přidat, jenže do konce prvního poločasu se k ničemu nebezpečnému nedostali. Do druhého poločasu vstoupili s mnohem větší aktivitou a málem vyrovnali sedm minut po změně stran, avšak Sankoh po krátkém úniku ve vyložené možnosti selhal a sám před gólmanem Scherpenem mířil jen do boční sítě.

Vitesse definitivně rozhodlo o svém úspěchu v 64. minutě. Těsně před tím nevyzrál Manhoef tváří v tvář na De Langeho, nicméně vzápětí po rohovém kopu z levé strany a patičce Meulensteena stál ve správnou chvíli na správném místě Mohamed Sankoh a jemnou tečí dopravil míč doprostřed branky. Go Ahead mohlo zdramatizovat tento duel zhruba deset minut před přestávkou, ale Lidberg z bezprostřední blízkosti orazítkoval břevno.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele