základní část, 7. kolo
17.09.2022 18:45 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Váleční veteráni viděli plichtu: Vitesse doma nedokázalo skolit nováčka z Volendamu

Válečným veteránům z druhé světové války, na jejichž počest se nachystal tradiční Airborne-duel, nabídlo Vitesse pouze nerozhodný výsledek. Volendam zvládl lépe první dějství, Robert Mühren byl oním úspěšným střelcem, zkraje druhé půle domácí odpověděli díky Bartoszovi Bialekovi, další změna skóre se však neudála. Domácí vlastně jen potvrdili, že i nadále tápou.

Vitesse nepůsobilo od úvodních okamžiků žádným zářným dojmem, Volendam v podstatě jen vyčkával vzadu, přesto dokázal okamžitě svou první větší šanci využít. Eiting vyslal kolmici na rozeběhnutého Mührena, ten z vápna ještě na gólmana Scherpena nevyzrál, nicméně balón se mu odrazil zpátky k nohám, a následná dorážka již skončila za zády domácího brankáře.

SBV se pokoušelo velmi záhy vyrovnat stav, ve 23. minutě přetáhl Kozlowski svůj centr až na zadní tyčku, kde se ocitnul nestrážený Arcus, jeho střelu každopádně stačil Stankovič, strážce hostující brány, vyrazit. A ve 42. minutě si poradil rovněž s pumelicí Tronstada, jenž se vůbec nebál napřáhnout z velké dálky, dělovka se ale k jeho smůle odrazila od soupeřových rukavic do břevna. Arnhemský výběr se nakonec zkraje druhé půle dočkal svého přesného zásahu, to když dobře zapracoval na levé straně Kozlowski a ve správnou chvíli přihrával na skórujícího Bialeka, nováček Eredivisie nicméně další gól neinkasoval, a tak se konala konečná plichta.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele