základní část, 24. kolo
05.03.2023 12:15 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Sparty Rotterdam (© twitter.com/Foot_NL)

Bitva o Rotterdam v režii Sparty, Excelsior se držel jen první poločas

V posledních dvou kláních Sparta neskórovala, tentokráte si nicméně pořádně napravila svou reputaci. Rotterdamské derby jasně ovládla, vsítila městskému rivalovi čtyři branky a zároveň připravila Excelsioru čtvrtou porážku za sebou. Ještě do poločasu byl sice stav vyrovnaný, po změně stran ovšem hosté dominovali a po právu nakonec dokráčeli k tříbodovému výsledku.

První větší šance přišla na řadu ve 2. minutě, Lauritsen hlavičkoval z velmi dobré pozice, bohužel pro něj ale jen do míst, kde stál připravený gólman van Gassel. V 11. minutě mohl poprvé gólově udeřit také Excelsior, Driouech poslal zprava centr do šestnáctky, na hranici brankového území se ocitl Lamprou, avšak své hlavičkové zakončení nasměroval pouze do zámezí.

Ve 20. minutě již přece došlo na první změnu stavu. Lauritsen svým pasem z pravé strany hledal na bližší tyčce van Crooije, toho sice poměrně dobře strážil El Yaakoubi, jenže si počínal nešikovně a ve snaze odkopnout míč do bezpečí zacílil do vlastní sítě. Krátce před obrátkou každopádně domácí uměli odpovědět, Driouech totiž ve vápně udržel balanc a pod gólmanem Olijem prostrčil balón, který se pak došoural za brankovou čáru.

Vstup do druhého dějství nicméně Excelsioru vůbec nevyšel, Sparta navrátila vedení na svou stranu ve 49. minutě a od té doby už si soupeře k tělu nepřipustila. Verschueren protáhl merunu blíže do středu na Saita, ten do ní lehce brnknul svou levačkou a chytrou střelu poslal do spodního rohu brány.

V 56. minutě přidali hosté na své konto další přesný zásah, to když centr z rohového čtvrtkruhu od van Crooije zužitkoval hlavou Lauritsen. A o pouhé čtyři minuty později dorazil zlomeného soka ještě Vriends, který výhru hostů nadobro zpečetil. Druhou asistenci přitom zaznamenal van Crooij, znovu totiž zahrál kop z rohu moc povedeným způsobem.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele