základní část, 29. kolo
14.04.2023 20:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Hráči Excelsioru (© AFP)

Excelsior zvládl bitvu s Go Ahead a po výhře 2:1 opustil sestupové pásmo

Excelsior poslední dobou stabilizoval své výkony a zabral tak v pravý čas, nyní se mu díky vítězství 2:1 nad konkurenčním Go Ahead podařilo opustit sestupové pásmo a se ziskem sedmadvaceti bodů se prozatím vyhoupl na patnáctou pozici jen o skóre za třinácté Vitesse. V předchozích čtyřech duelech vybojoval solidních sedm bodů, zatímco celek z Deventeru nevyhrál již třikrát v řadě a zůstává dvanáctý s třiceti body.

Úvodních pětadvacet minut tohoto střetnutí nic zásadního nepřineslo, nicméně poté se hra výrazně rozhýbala. Nejprve zahrozili hosté, když razantní střelu Deijla skvěle zneškodnil brankář Van Gassel, krátce po odehrané půlhodině se na opačné straně postavil k přímému volnému kopu od levého rohu pokutového území pozdější hrdina Julian Baas a svou pumelicí orazítkoval bližší spojnici.

V závěru první půle mělo navrch Go Ahead, ale Stokkers nejprve pálil ze stoprocentní pozice příliš vysoko a poté hlavičkoval o kousek vedle pravé tyče španělský obránce José Fontán. SBV zahájilo druhé dějství s větší aktivitou a po šesti odehraných minutách ho mohl poslat do vedení Couhaib Driouech, ovšem ten byl na poslední chvíli zablokován. Stejný hráč přeci jen otevřel gólový účet za další tři minuty, neboť po obrovské hrubce brankáře De Langeho při rozehrávce obdržel finální přihrávku před prázdnou branku od Pierieho a tu neminul.

Hosté se však rozhodně nevzdali a o sedm minut později srovnali krok. Po odvráceném rohovém kopu a následné střele z pravé strany šestnáctky stanul u protější tyče osamocený islandský záložník Willum Willumsson a ten už měl snadnou úlohu. Avšak v 65. minutě rozhodl o osudu tohoto zápasu již zmiňovaný Baas, jenž se opřel do odraženého balónu ze středu pokutového území a parádně ho usměrnil do levé šibenice. V nastaveném čase chtěl srovnat na konečných 2:2 Deijl, jenže jeho projektil brilantně zlikvidoval Van Gassel.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele