základní část, 27. kolo
01.04.2023 18:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Hráči Excelsioru (© AFP)

Twente roli favorita nenaplnilo a s Excelsiorem jen remizovalo

Rozjeté Twente těsně před reprezentační přestávkou zdolalo vysoce favorizovaný Alkmaar (2:1), jenomže teď roli favorita nepotvrdilo a na půdě zachraňujícího se Excelsioru získalo pouze bod za bezbrankovou remízu. Po dvou výhrách si tedy opět zkomplikovalo přímou cestu do evropských pohárů a v tabulce zůstává páté se čtyřiapadesáti body, přičemž právě za čtvrtým Alkmaarem stále zaostává o bodů šest.

SBV naopak po nedávném skalpu posledního Cambuuru (4:1) získalo další cenný bod v boji o záchranu. V tabulce Eredivisie mu sice patří šestnáctá barážová příčka se čtyřiadvaceti body, ale za čtrnáctým Vitesse zaostává jen vinou horšího skóre. V hostujícím dresu znovu nastoupil od samého začátku český reprezentační útočník Václav Černý a odehrál celý zápas, avšak tentokráte se gólově neprosadil.

Twente začalo s velkou aktivitou a během úvodní čtvrthodiny si vytvořilo dvě nadějné gólové možnosti. Přesně po deseti odehraných minutách zahrozil Vlap, který po zpětné nahrávce Černého vypálil osamocen ze středu pokutového území, nicméně brankář Van Gassel vytáhl fantastický zákrok a balón odvrátil do strany. Stejný hráč si vytvořil druhou příležitost o čtyři minuty později, jenomže po další skvělé pobídce Černého opět selhal a našel jen rukavice připraveného domácího strážce.

Excelsior se mohl dostat do překvapivého vedení zhruba deset minut před přestávkou, ovšem rozběhnutý Baas hlavičkoval příliš vysoko. Přesně v polovině druhého poločasu se dopustil velké chyby Van Gassel, když neudržel přímý volný kop od levého rohu šestnáctky, ale svou chybu okamžitě napravil a míč zachytil na brankové čáře. Poslední šance byla k vidění v 71. minutě, kdy ránu domácího Lamproua brilantně vyboxoval gólman Unnerstall před sebe.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele