základní část, 26. kolo
19.03.2023 14:30 CET
4 : 1
(4:0)

Reportáž

Hráči Excelsioru (© AFP)

Excelsior zvládl bitvu s Cambuurem a opustil tak sestupové pásmo

V neděli se na nizozemské scéně odehrávaly souboje o ligový titul, ovšem mezitím byla k vidění také jedna přímá bitva o záchranu a měla jednoznačného vítěze. Domácí Excelsior získal v předchozích osmi zápasech jediný bod a klesl až na nelichotivou šestnáctou barážovou příčku, avšak teď předvedl fantastický výkon proti poslednímu Cambuuru a díky čtyřem gólům během pouhých třiatřiceti minut zvítězil hladce 4:1.

Domácí celek skóroval v předchozích šesti duelech jen jednou, ale teď v důležitou chvíli zabral a svého protivníka naprosto rozcupoval, navíc necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem neproměnil pokutový kop. Díky tomuto úspěchu okamžitě opustil sestupové pásmo a s třiadvaceti body se vrátil na patnácté místo tabulky. Naopak naděje SC na udržení se po katastrofálním výkonu v Rotterdamu znovu výrazně snížily.

Svěřenci trenéra Sjorse Ulteeho totiž doposud posbírali jen šestnáct bodů a zůstávají na poslední osmnácté pozici se šestnácti body, za SBV navíc zaostávají už o sedm bodů. Excelsior začal naprosto fantasticky a po necelých šesti odehraných minutách vedl, když se po hrůzostrašném výkopu brankáře Ruitera zmocnil míče Kenzo Goudmijn a z hranice šestnáctky ho nekompromisně uklidil do levého spodního růžku.

Neuběhly ani další čtyři minuty a Cambuur zažil druhý smolný moment. Další hrubky během krátké chvíle se dopustil Ruiter, jelikož neudržel ve svých rukavicích tečovanou hlavičku z bezprostřední blízkosti od Nikolase Agrafiotise a míč mu smolně proklouzl mezi nohama do sítě. Za dalších deset minut bylo o osudu tohoto střetnutí definitivně rozhodnuto, protože přímý volný kop Azarkana propadl až ke zcela volnému Siebemu Horemansovi a ten již snadno překonal naprosto bezmocného Ruitera - 3:0.

Cambuur přidal čtvrtou branku ve 33. minutě, neboť pětadvacetiletý řecký útočník Lazaros Lamprou využil dlouhého pasu Azarkana z pravého křídla a svůj volej z mírného úhlu usměrnil k protější konstrukci. Hosté alespoň korigovali výsledek pět minut po přestávce díky přesné trefě Alexe Bangury s pomocí pravé tyče, jenže na nic jiného se nezmohli. V 75. minutě selhal při zahrávání penalty Agrafiotis, jelikož hostující branku úplně přestřelil, nicméně SBV tato neproměněná možnost příliš vadit nemusela.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele