základní část, 19. kolo
28.01.2023 20:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Jasper Cillessen (© AFP)

"Remízový lídr" znovu nezklamal a se Spartou se rozešel smírně 1:1

Nijmegen v tomto ročníku Eredivisie předvádí velmi konstantní výkony, a i když zatím vyhrál jen čtyřikrát, tak tento jedenáctý nerozhodný výsledek mu dává velkou naději na záchranu. NEC sehrálo s rozjetou Spartou vyrovnaný duel a díky trefě střídajícího Marquese zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem získalo cenný bod po výsledku 1:1. Rotterdamský výběr remizoval podruhé v řadě a zůstává šestý s třiatřiceti body.

Domácí tak alespoň částečně napravili minulou prohru s Feyenoordem (0:2) a patří jim přijatelná devátá pozice s třiadvaceti body. V tomto sobotním utkání poprvé zahrozili krátce po šesti odehraných minutách, kdy po rohovém kopu nešťastně zamířil na vlastní branku Auassar a k jeho obrovské úlevě orazítkoval břevno. Ve 12. minutě se postavil k přímému volnému kopu Tavşan a svým křižným centrem olízl protější konstrukci.

Pak se tempo hry přeci jen uklidnilo a NEC si další možnost vytvořilo až v nastavení úvodního dějství, nicméně zcela osamocený Duelund z otočky těsně minul levou tyč. Svěřenci trenéra Mauriceho Steijna z ničeho nic udeřili v 58. minutě. Po rohovém kopu Van Crooije z pravé strany si před hranicí brankového území udělal prostor k hlavičce Arno Verschueren a s pomocí břevna překonal marně se natahujícího brankáře Cillessena.

Nijmegen od této chvíle výrazně přidal a kýženého vyrovnání se dočkal v 80. minutě. Čtyřiadvacetiletý portugalský forvard Marques zaznamenal svou čtvrtou branku v této ligové sezóně po vynikajícím zpracování před hranicí šestnáctky a křižnou přihrávku Sandlera poslal přímo do pravého dolního růžku. V nastaveném čase mohl dokonce otočit vývoj Dimata, jenže když hlavičkoval do bližší tyče, tak se stav utkání už neměnil.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele