základní část, 31. kolo
06.05.2023 20:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Jasper Cillessen (© AFP)

Cillessenův kiks zkazil Nijmegenu zápas, Heerenveen vyválčil v Gelderlandu tři body

Nerozhodný výsledek by asi byl zaslouženým vyústěním dění na hrací ploše. Obě mužstva by přitom byla s dělbou bodů ve finále spokojena. Jenže duel rozsoudil nevídaný moment, který potopil úspěšné snahy Nijmegenu. A o to větší překvapení, že se o něj neslavně postaral více než zkušený brankář Jasper Cillessen. Heerenveen díky jeho přičinění zkrátka urval vítězství.

Do přestávky byl ještě stav utkání smírný. Na koně se nejdříve dostali hosté, a to ve 27. minutě. Krátce předtím pronikajícího Olssona stáhl k zemi těsně před pokutovým územím bránící Proper, sudí Higler nařídil přímý volný kop, k němuž se následně postavil Haye. A ten se z opravdu velmi dobré pozice nezmýlil. Zakroutil míč pravačkou nad připravenou zeď, přičemž střela posléze prudkým obloukem zapadla přesně do šibenice.

NEC dokázalo zareagovat ve 37. minutě. A také si dopomohlo standardkou, konkrétně rohovým kopem, který zahrával Tannane. Z vápna pak stoper Iván Márquez sklepl balón hlavou blíže k bráně a u tyčky se pak lehce prosadil číhající Mattsson. Ani ve druhé půli poté oba týmy nepolevovaly, co se zapisování gólů a efektivního využívání šancí týče.

V 61. minutě Nijmegen strhnul vedení ve svůj prospěch. El Karouani od levé lajny vyslal skákavý centr do šestnáctky, defenziva Heerenveenu, konkrétně poněkud laxně působící Bochniewicz, ho nezachytila, k bližší tyči si tak na něj seběhnul Dimata, který merunu protečoval do brankové sítě.

Kdyby v 76. minutě střídající Bruijn nemířil pouze do brankové konstrukce, zřejmě by domácí definitivně rozhodli o svém tříbodovém zisku. Fatálně na každý pád následně selhali v závěrečných pasážích zápasu a nakonec nebrali ani bod. V 82. minutě Srdíčka srovnala účty, to když Sahraoui pronikl do pokutového území, od brankové čáry cílil nahrávku nakrátko k bližší tyčce a van Hooijdonk pak lehce skóroval.

A v 87. minutě rozhodl tohle střetnutí opravdu hodně kuriózní moment. Tahiri ze středu pole jen tak ležérně nakopl míč do vápna na Colassina, který nezakončoval vůbec dobře, a tak se zdálo, že gólman Cillessen sebere balón v klidu do rukavic. Najednou se však rozhodl, že ho pustí do zámezí. Možná dobrá taktika, ne ale v tomto případě, protože slaboučká střela mimo bránu neputovala. Ba naopak se míč odrazil od tyčky a zamířil za brankovou čáru.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele