základní část, 29. kolo
16.04.2023 12:15 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Vitesse (© AFP)

Vitesse zvládlo důležitý zápas v Nijmegenu a opět se přiblížilo k záchraně

Vitesse i bez svého trenéra Phillipa Cocuho zvládlo druhý ligový duel v řadě za sebou a díky vysokému vítězství 4:1 se pět kol před koncem základní části výraznou měrou přiblížilo k záchraně. SBV před týdnem porazilo Go Ahead (2:0) a se ziskem třiceti bodů mu náleží třináctá pozice, před šestnáctou barážovou příčkou Emmenu je nyní o bodů pět. NEC si naopak zkomplikovalo cestu do pohárové Evropy a je desáté s pětatřiceti body.

Úvodních pětadvacet minut tohoto nedělního utkání se spíše neslo v opatrnějším duchu a nic zásadního se nedělo, nicméně celek z Arnhemu rozhodl o svém úspěchu dvěma góly v rozmezí 25. - 28. minuty. Nejprve ho dostal do vedení slovenský krajánek Matúš Bero, jenž se po přihrávce Van Ginkela opřel do míče levačkou a z osmnácti metrů ho uklidil přímo do pravého spodního růžku kolem marně se natahujícího brankáře Cillessena.

Neuběhly ani další tři minuty a náskok SBV pojistil Kacper Kozłowski. Teprve devatenáctiletý polský záložník po obrovské hrubce Cillessena obdržel zpětnou nahrávku do běhu od důrazného Sankoha a z hranice brankového území nemohl minout zcela odkrytou branku. Domácí se v následujícím průběhu snažili korigovat nepříznivý vývoj, ale gólman Scherpen s přehledem zneškodnil střely Tavsana s Cissokem.

Hosté přidali třetí branku po necelé hodině hry, avšak v tomto případě neplatil zásah Bera kvůli těsnému ofsajdu. Vitesse přeci jen rozhodlo o svém úspěchu v polovině druhého dějství. Po akci na pravém křídle a následné přihrávce před branku chtěl odvrátit míč do bezpečí skluzující Bart van Rooij, jenomže nešťastně ho usměrnil do vlastní sítě za záda dívajícího se Cillessena - 0:3.

NEC vykřesalo malou naději na bodový zisk v 70. minutě. Snížit dokázal Dirk Proper, který po pobídce Pedra Marquese okamžitě vystřelil z patnácti metrů a s pomocí břevna rozvlnil síť. Zhruba deset minut před závěrečným hvizdem však měl poslední slovo Nijmegen, neboť Ryan Flamingo po přímém volném kopu z levé strany a následném obrovském závaru nakonec dotlačil balón k pravé tyči.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele