základní část, 11. kolo
23.10.2022 14:30 CET
3 : 3
(1:2)

Reportáž

Nijmegen díky skvělému závěru zachránil další letošní remízu proti Go Ahead Eagles

Nijmegen se v této sezóně stále nemůže dostat do optimálního rozpoložení a nyní měl co dělat, aby po skvělém začátku alespoň vybojoval netradiční výsledek 3:3 proti konkurentovi z Deventeru. NEC minule přišlo o sedmizápasovou remízovou šňůru kvůli porážce 0:2 v Rotterdamu se Spartou, ovšem teď uhrálo už svůj osmý nerozhodný výsledek v jedenácti ligových kolech a v tomto ohledu je naprosto bezkonkurenční.

Domácí celek se v tabulce nachází na dvanáctém místě se ziskem jedenácti bodů. Go Ahead momentálně neprohrálo již šestkrát za sebou, tohle byla jeho čtvrtá remíza v řadě a patří mu patnáctá příčka s deseti body. Do nedělního utkání mnohem lépe vstoupili svěřenci Rogiera Meijera a ani ne po třech odehraných minutách vedli. Gólový účet otevřel marocký reprezentant Oussama Tannane, jenž se nadechl k parádnímu sólu, kdy se famózně probil přes několik protihráčů, a nakonec pokořil brankáře De Langeho přízemním pokusem.

Nicméně hosté na sebe nenechali čekat s odpovědí příliš dlouho a v 9. minutě bleskově srovnali. Čtyřiadvacetiletý švédský forvard Isac Lidberg se po pasu Josého Fontána z levého křídla zjevil před hranicí brankového území a svou pohotovou hlavičku usměrnil za záda bezmocného gólmana Cillessena. Go Ahead překvapivě otočilo vývoj necelých pět minut před přestávkou zásluhou Bobbyho Adekanyeho.

Ten se po zpětné nahrávce téměř od brankové čáry elegantně otočil s míčem a z hranice brankového území obstřelil marně se natahujícího domácího strážce. O osudu tohoto duelu se zdálo být definitivně rozhodnuto v 50. minutě. Oliver Valaker Edvardsen po rychlém brejku obdržel finální nahrávku do volného prostoru od Adekanyeho a zcela sám zamířil po zemi k levé konstrukci - 1:3.

Nijmegen se s přibývajícím časem stále častěji nacházel na útočné polovině a kýženého snížení se dočkal zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Dánský záložník Magnus Mattsson se po ráně střídajícího Tavşana z ostrého úhlu dostal k dorážce ze čtyř metrů a bez potíží rozvlnil síť. Když už se zdálo, že se stav tohoto střetnutí měnit nebude, tak ve čtvrté nastavené minutě rozhodl o remíze nově příchozí Philippe Sandler přesnou hlavičkou k protější tyči po vynikajícím centru Tannaneho z levého křídla.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele