základní část, 6. kolo
10.09.2022 16:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Fortuna poprvé v sezóně bodovala, z Nijmegenu si přivezla remízu 1:1

Fortuna se v dosavadním průběhu Eredivisie trápila a v prvních pěti utkáních nezískala ani bod, nicméně nyní zabrala v Nijmegenu a téměř až do samotného konce dokonce vedla. O velmi důležitou výhru však přišla v poslední možnou chvíli, a i když získala svůj první bod do ligové tabulky, tak je stále beznadějně poslední osmnáctá. NEC uhrálo nerozhodný výsledek již počtvrté za sebou a nachází se na devátém místě se sedmi body.

Celek ze Sittardu se zpočátku spíše bránil a během úvodní půlhodiny musel přežit dvě solidní příležitosti domácího vyzyvatele. Po necelých třech odehraných minutách poprvé zahrozil Duelund, avšak jeho prudkou hlavičku brilantně zneškodnil brankář Pandur. Zhruba v polovině úvodního dějství dal o sobě vědět také Dimata, jenomže hostující brankář se opět blýskl a tentokráte vytáhl famózní reflexivní zákrok.

Fortuna se mohla dostat z ničeho nic do vedení krátce po odehrané půlhodině, když se k přímému volnému kopu z více jak třiceti metrů postavil zkušený turecký forvard Burak Yilmaz, ale jeho projektil směřující do levé šibenice fantasticky vyškrábl konečky prstů do zámezí plachtící gólman Cillessen. V následujícím průběhu první půle se nic zásadního nepřihodilo a obrázek hry se příliš neměnil ani po přestávce.

Svěřenci prozatímního trenéra Dominika Vergoossena nečekaně udeřili v 71. minutě. Střídající Oğuzhan Özyakup ani ne po deseti minutách strávených na trávníku otevřel gólový účet sobotního střetnutí úchvatným krouceným projektilem z dobrých pětadvaceti metrů přímo do bližšího horního růžku.

Minutu před vypršením základní hrací doby byl po druhé žluté kartě vyloučen jiný nově příchozí hráč Doğan Erdoğan a NEC zužitkovalo početní převahu v páté minutě nastavení. O vyrovnání se postaral Marques, který přišel na trávník v 80. minutě, a po vyhraném hlavičkovém souboji Dimaty usměrnil svůj skákavý volej přesně k pravé konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele