základní část, 4. kolo
27.08.2022 16:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Sparta Rotterdam veze z Deventeru nejtěsnější výhru

Go Ahead Eagles zůstávají po čtyřech kolech bez jediného bodu. Souboj se Spartou Rotterdam jim zkomplikovala branka Tobiase Lauritsena a především pak vyloučení Rashaana Fernandese. Hosté si výhrou pojistili umístění ve středu tabulky.

Sparta byla v Deventeru favoritem, ačkoliv Go Ahead Eagles chtěli konečně bodovat a tím spíš před vlastními diváky. Domácí začali skutečně aktivněji, ale v 18. minutě je zpražila branka Tobiase Lauritsena. Ten stál ve správný čas na správném místě a jen doklepl balón do prázdné branky. Domácí museli dotahovat, ale směrem dopředu se jim vůbec nedařilo. Sparta poločasové vedení bez problému udržela.

Go Ahead Eagles udělali o přestávce jednu změnu a Edvardsena nahradil Linthorst. Vzápětí na to se dostal do šance Fernandes, kterému se dobře vrhl pod nohy brankář Olij. V 52. minutě měli domácí obrovskou šanci na vyrovnání, ale Kuipers si vylámal zuby na skvělém zákroku Olije.

Když už se zdálo, že se domácí nadechují k náporu, přišla komplikace. Rashaan Fernandes dostal za faul na protihráče rovnou červenou kartu a přísný verdikt sudího doslova Go Ahead Eagles zlomil vaz. Určité naděje ještě vyvolala situace v pokutovém území, přesněji řečeno ruka, po které se domácí marně dožadovali penalty. Sparta měla možnosti výsledek pojistit druhou brankou, ovšem stav 1:0 se už nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / livesport.cz, whooscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele