základní část, 10. kolo
15.10.2022 20:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Heerenveen dlouho vedl v Deventeru, v nastavení ale inkasoval a opět tedy remizoval

SC už počtvrté v této sezóně nepotvrdilo úlohu jasného favorita, a i když proti trápícímu se Go Ahead dlouho vedlo, tak nakonec kvůli obdržené brance ve druhé minutě nastaveného času získalo pouze bod za nerozhodný výsledek 1:1. Momentálně tak nevyhrálo již potřetí za sebou a v tabulce Eredivisie mu náleží osmá příčka se čtrnácti body. Domácí klub naopak neprohrál popáté v řadě a patří mu třináctá příčka s devíti body.

Svěřenci trenéra Reného Hakeho tak uhráli již svůj třetí nerozhodný výsledek po sobě, ale v tomto duelu lepší nebyli. První poločas se spíše nesl v opatrnějším duchu a oba soupeři výborně bránili. Mírný favorit se mohl dostat do vedení těsně před přestávkou, kdy se před hranicí pokutového území elegantně otočil s míčem Halilovič a tvrdě vypálil z dvaadvaceti metrů, ovšem jeho rána pouze orazítkovala protější konstrukci.

Heerenveen dokázal otevřít gólový účet tohoto duelu sedm minut po výměně stran. Po zpětném přistrčení Köhlerta napřáhl z více jak pětadvaceti metrů Thom Haye a svůj utěšený projektil usměrnil přímo do levého spodního růžku kolem dívajícího se gólmana De Langeho. Go Ahead se v následujícím průběhu častěji nacházelo na útočné polovině a vyrovnat mohlo zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem.

Střídající Finn Stokkers předvedl parádní individuální akci na levé straně šestnáctky a pak se pokusil obstřelit gólmana Nopperta, jenomže ten vynikajícím zákrokem vyrazil balón před sebe. V 79. minutě rozvlnil síť Sow střelou z bezprostřední blízkosti, avšak jeho gól přeci jen neplatil kvůli ofsajdovému postavení. Domácí nakonec srovnali v poslední možnou chvíli, jelikož právě aktivní Stokkers využil nejistého zákroku Nopperta a z hranice brankového území poslal odražený balón doprostřed poloprázdné branky.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, soccerway.com, espn.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele