základní část, 14. kolo
13.11.2022 20:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Vitesse díky pozdní trefě mladíčka Van Duivenboodena zachránilo v Deventeru alespoň remízu

Go Ahead sice prodloužilo ligovou šňůru bez porážky už na devět utkání, ovšem vzhledem k průběhu klání s Vitesse bude přeci jen zklamáno. Do nedělní dohrávky 14. kola vstoupilo naprosto fantasticky a po dvou trefách Philippeho Rommense v úvodní dvacetiminutovce vedlo 2:0, jenomže houževnatý soupeř ihned po změně stran snížil a nakonec po trefě střídajícího Simona van Duivenboodena vyválčil bod.

Domácí tak díky skvěle stíhací jízdě v posledních týdnech zakončí tento rok na jedenáctém místě tabulky s patnácti body, klub z Arnhemu má na kontě o dva body méně a patří mu třináctá příčka. Tým z Deventeru měl výtečný vstup do zápasu a už v 8. minutě vedl. Pětadvacetiletý belgický záložník Rommens se postavil k přímému volnému kopu z dvaadvaceti metrů a svůj precizní technický pokus usměrnil přímo do bližší šibenice.

Neuběhlo ani dalších dvanáct minut a stejný hráč se prosadil podruhé. Po akci na levém křídle a následném závaru před hranicí pokutového území se tvrdě opřel do odraženého balónu a parádně se trefil do levého dolního růžku. Vitesse se od tohoto okamžiku začalo více dostávat do hry, nicméně necelých deset minut před přestávkou mohlo inkasovat potřetí. Rozhodnutí na kopačce měl Willumsson, ale jeho zakončení pouze lízlo pravou tyč.

Hosté se vrátili do hry o bodový zisk ve 49. minutě. Slovenský krajánek Matúš Bero si seběhl před hranici brankového území na přízemní centr Witteka a hodně netradiční tečí přehodil marně se natahujícího gólmana Reizigera. Svěřenci trenéra Phillipa Cocuho pak ve druhém poločase tlačili a srovnat dokázali ve třetí nastavené minutě, jelikož dvacetiletý forvard Van Duivenbooden překonal brankáře De Langeho přízemní střelou z deseti metrů.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele