základní část, 25. kolo
11.03.2023 18:45 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Václav Černý (© AFP)

Twente po měsíci konečně zabralo, k důležité výhře ho opět nasměroval Černý

Celku z Enschede se poslední dobou příliš nedařilo a na ligové scéně začal ztrácet krok s nejlepší čtyřku, ovšem nyní po vyrovnaném průběhu vsítil hned tři trefy během necelých deseti minut v Sittardu a po jednoznačné výhře 3:0 si pojistil páté místo tabulky se ziskem čtyřiačtyřiceti bodů. Podruhé za sebou se trefil český reprezentační útočník Václav Černý, jenž vsítil důležitý první gól svého výběru, a navrch přidal vynikající asistenci.

Pětadvacetiletý rodák z Příbrami se v tomto ligovém ročníku prosadil již podeváté a celkově má na kontě deset branek, díky této bilanci je suverénně nejlepším střelcem týmu. Fortuna naopak nenavázala na minulý úspěch v Utrechtu (2:1) a momentálně zůstává na jedenácté pozici s devětadvaceti body. Další ústřední postavou zápasu se stal teprve dvacetiletý kostarický forvard Manfred Ugalde, neboť zaznamenal dva zásahy během pouhých šesti minut.

Domácí přitom dlouho drželi se svým favorizovaným protivníkem krok a více jak pětašedesát minut to vypadalo, že se až do závěrečného hvizdu nic zásadného nestane. Za zmínku stojí pouze šance Buitinka krátce po pětadvaceti odehraných minutách, kterou z bezprostřední blízkosti dokázal zlikvidovat brankář Unnerstall pohotovým reflexivním zákrokem. Nicméně přesně v polovině druhého poločasu zcela změnil směr právě Černý.

Ten po dlouhém pasu na pravou stranu obelstil bránícího Coxe a famózní individuální akci zakončil přesnou střelou mezi nohama bránícího Siovase přímo do protějšího spodního růžku. Neuběhly ani další čtyři minuty a rozdíl ve skóre byl dvoubrankový, neboť Ugalde si po ponechané výhodě navedl balón do šestnáctky soupeře a svůj přízemní pokus usměrnil ke vzdálenější konstrukci.

Stejný hráč uzavřel gólový účet zhruba čtvrthodiny před koncem, když po další přenádherné akci Černého a jeho finální přihrávce nemohl minout zcela prázdnou branku.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele