základní část, 3. kolo
20.08.2022 18:45 CET
1 : 4
(1:0)

Reportáž

Fortuna nevyzrála ani na Cambuur a po katastrofální druhé půli prohrála vysoko 1:4

Celek ze Sittardu se loni zachraňoval až na poslední chvíli a také v tomto ročníku to vypadá, že bude mít s udržením prvoligové licence velké problémy. Nyní si totiž připsal na konto již svou třetí prohru, když na konkurenční Cambuur nestačil o tři branky. Přitom po prvním poločas vedl, ale po změně stran naprosto zkolaboval a inkasoval dokonce čtyřikrát. V tabulce je proto předposlední sedmnáctý s nelichotivým skóre 3:10, hůře na tom je už pouze Arnhem.

Naopak klub z Leeuwardenu zaznamenal své první vítězství v nové sezóně a se čtyřmi body se v tuto chvíli posunul do horní poloviny Eredivisie. Svěřenci trenéra Sjorse Ulteeho vstoupili do tohoto sobotního zápasu mnohem lépe a přesně po deseti odehraných minutách vsítili svou jedinou branku. Fortuna se dostala do vedení zásluhou zkušeného tureckého kanonýra Buraka Yilmaze.

Nestárnoucí sedmatřicetiletý forvard převzal perfektní pas z levé strany od Iñiga Córdoby a svůj volej z pěti metrů prudce usměrnil k bližší tyči kolem dívajícího se gólmana Virgínii. Ve zbytku úvodního dějství se již nic dalšího nepřihodilo, houževnatí hosté přepnuli po přestávce na vyšší rychlostní stupeň a kýženého vyrovnání se dočkali ve 47. minutě. Z dobrých pětadvaceti metrů totiž vypálil Michael Breij a náramně zavěsil do levé šibenice, brankář Van Osch se jen naprázdno proletěl vzduchem.

Pak to vypadalo, že oba celky budou s remízou spokojeni, nicméně Cambuur se v závěrečné čtvrthodině překvapivě prosadil hned třikrát. V 79. minutě nejprve otočil vývoj Mees Hoedemakers, který svůj přízemní projektil ze střední distance usměrnil přesně do pravého spodního růžku.

Stejný hráč podruhé skóroval za dalších osm minut a tentokráte svou přesnou střelou k protější tyči z hranice pokutového území definitivně rozhodl o úspěchu svému týmu - 1:3. V nastaveném čase uzavřel gólový účet Jasper ter Heide, jenž si proklestil cestu mezi třemi protihráči a pak se z dvaceti metrů ukázkově trefil do pravého horního rohu.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele