základní část, 32. kolo
13.05.2023 18:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Fanoušci Volendamu (© AFP)

Volendam si vyšlápl na ambiciózní Spartu a výraznou měrou se přiblížil k záchraně

Hráči Volendamu dokázali odčinit nedávný kolaps ve Waalwijku (1:4) a nyní ve velmi důležitém střetnutí 32. kola zaskočili favorizovanou Spartu, i když od samého začátku prohrávali. Díky dvěma trefám Xaviera Mbuyamby totiž otočili vývoj a radují se z klíčového vítězství 2:1, díky kterému mají na dosah udržení prvoligové licence. Nováček letošního ročníku se posunul na čtrnácté místo s třiatřiceti body a před šestnáctou barážovou příčkou Emmenu si vytvořil téměř nedostižný pětibodový náskok.

Rotterdamský celek naopak prohrál podruhé za sebou a celkově nezvítězil potřetí v řadě, v Eredivisii mu proto stále patří šestá příčka s třiapadesáti body a před sedmým Utrechtem už je o pouhé dva body. Přitom svěřenci trenéra Mauriceho Steijna měli naprosto skvělý vstup do tohoto sobotního utkání a již po necelých pěti odehraných minutách vedli, když japonský útočník Koki Saito obdržel vynikající kolmici na levou stranu od Namliho a pak nekompromisně zavěsil do protější šibenice.

Domácí se však postupem času stále častěji dostávali do hry a zhruba deset minut před přestávkou se dočkali kýženého vyrovnání. Teprve jednadvacetiletý obránce Mbuyamba si po rohovém kopu Twigta z pravé strany udělal dostatek prostoru k hlavičce před hranicí brankového území a balón poslal přímo k levé tyči kolem dívajícího se gólmana Olije. Po změně stran převládala na trávníku taktická stránka, Volendam se mohl dostat do vedení krátce po odehrané hodině.

Na levé straně šestnáctky stanul volný Murkin, jenž ale na Olije nevyzrál, hostující strážce si vzápětí poradil i s dorážkou Van Mieghema a pak Murkin trestuhodně pálil příliš vysoko. Výběr vedený koučem Wimem Jongem přeci jen rozhodl o svém úspěchu v první nastavené minutě, neboť Mbuyamba přidal svůj druhý zásah tohoto střetnutí po rohovém kopu Eitinga a opět hlavou uklidil míč do pravého horního růžku.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele