základní část, 22. kolo
18.02.2023 16:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Wim Jonk (© AFP)

FC Volendam zaskočil Vitesse a v boji o záchranu si přilepší

Zlepšenou formu potvrdil v nizozemské nejvyšší soutěži FC Volendam a hned si připsal cenný skalp ambiciózního Vitesse. Obě branky domácích vstřelil Daryl van Mieghem. A potřeba také podotknout, že hosté nepředvedli zrovna dobrý výkon.

Je to ale nakonec poměrně překvapivý výsledek, protože se obecně očekávalo, že tým trenéra Phillipa Cocyho napraví předchozí vzájemnou remízu 1:1. Volendam ale svého soupeře dokonale zaskočil a velice brzy se dostal do jednobrankového vedení.

Už ve 12. minutě zůstal na šestnáctce trestuhodně neobsazený Daryl van Mieghem, když k němu doputoval centr z levé strany hřiště, a na přesný zásah k tyči reagoval brankář Scherpen jen ohlédnutím. První poločas ještě nabídl krom dojemného chorea fanoušků, připomínající úmrtí Christiana Atsua v troskách svého domu po zemětřesení, jednu loženku. Oristanio postupoval z úhlu na brankáře, vypálil tvrdou ránu a jen s neuvěřitelným štěstím neskončil balón v síti - Scherpen ani pořádně nevěděl, kudy balón proletěl mimo branku.

Každopádně Vitesse nepodávalo ve Volendamu i nadále dobrý výkon, a domácí tak v 67. minutě navýšili vedení. Daryl van Mieghem měl tentokrát o poznání snazší úlohu a na brankové čáře doklepl balón do branky. Hosté na to vůbec nedokázali reagovat a vlastně v celém zápase nepředvedli vůbec nic. Volendam napravil minulou porážku s Twente, a od sestupových příček ho tedy dělí už tři body.

Autor: Ondřej Linhart / livesport.cz, whooscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele