play off o Evropskou ligu - finále - odveta
11.06.2023 14:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Václav Černý a Ramiz Zerrouki (© AFP)

Twente v odvetě těsně zdolalo Spartu a podruhé v řadě si zahraje předkolo Konferenční ligy

Celek z Enschede potvrdil úlohu favorita proti houževnaté Spartě a nyní ji v domácím prostředí zdolal nejtěsnějším poměrem 1:0, po úvodním nerozhodném výsledku v Rotterdamu si tak opět zahraje předkolo Konferenční ligy. Domácí po pátém místě ze základní části naplnili papírové předpoklady, jedinou branku utkání vsítil krátce po změně stran Joshua Brenet. Svou úspěšnou derniéru v dresu Twente pravděpodobně zažil český reprezentační útočník Václav Černý, jenž má podle médií namířeno do Wolfsburgu.

Svěřenci trenéra Rona Janse působili na trávníku živějším dojmem a už po necelých dvou odehraných minutách mohli jít do vedení, ale tvrdou ránu Vlapa nadvakrát skvěle zneškodnil pozorný brankář Olij. Hosté chtěli z ničeho nic udeřit krátce po odehrané čtvrthodině, když po krásné přízemní kombinaci stanul na levé straně šestnáctky Meijers, ovšem jeho bombu směřující k bližší tyči vytáhl brilantně jednoruč do zámezí gólman Unnerstall.

Ještě do přestávky musel hned dvakrát parádně zasahovat Olij, jelikož si poradil s hlavičkou Ugaldeho i se střelou z větší vzdálenosti v podání Smala. Rozhodující okamžik celého dvojzápasu nastal v 53. minutě. Postupový gól vsítil zkušený devětadvacetiletý obránce Brenet, neboť po nepovedeném pokusu Ugaldeho vystřelil z první ze čtrnácti metrů a trefil vracejícího se Namliho, od něhož se balón odrazil přímo doprostřed prázdné branky.

Sparta se ve druhém poločase snažila vyrovnat, avšak Verschuerenovu ránu z hranice šestnáctky famózně vyrazil Unnerstall a pak stejný hráč orazítkoval břevno, na vítězství Twente se proto nic neměnilo. V jeho dresu navíc prožil emotivní chvilku šestatřicetiletý kapitán Wout Brama, který tentokráte odehrál 78 minut a tím ukončil svou úspěšnou profesionální kariéru.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele